Actualitate, Educatie, Stiri

Proiect „SPECIAL” lansat pentru tinerii din Alba Iulia

1010358_729106830462353_1959710034506188691_nGrupul informal de tineri intitulat “SPECIAL”, coordonat de Tudor Drăgoi, a lansat sâmbătă, 5 aprilie a.c., proiectul cu numele „Sugestiv Pentru Esența Caracterului Individual: Altruism și Laitmotiv”. Aceștia, în urma concursului de proiecte desfășurat pe plan național, au obținut finanțare din partea Comisiei Europene prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în cadrul programului Tineret în Acţiune, sub-acţiunea 1.2. – Iniţiative ale Tinerilor. Proiectul scris de tinerii albaiulieni a ocupat locul 14 pe plan național, în ordinea punctajelor acordate, din totalul de 235 de proiecte depuse spre finanțare.

10171129_729105820462454_5787210940053585148_nProiectul își propune creșterea gradul stimei de sine și al încrederii în propriile forțe în rândul tinerilor din grupul țintă, prin încurajarea implicării lor active în acțiuni de voluntariat. Pentru atingerea acestui scop, au fost atrași în proiect parteneri precum: Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba și Asociația “PRO Tinerețe”. La conferința de lansare a proiectului au fost prezenți, pe lângă membrii echipei de implementare a proiectului, reprezentanți de seamă ai Universității, precum domnul rector prof. univ. dr. Daniel Breaz, domnul prorector prof. univ. dr. Moise Achim, doamna conf. univ. dr. Larisa Dragolea, directorul Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul instituției, reprezentanți ai ALUMNI UAB, voluntari, membri ai echipelor de implementare și beneficiari ai diferitelor proiecte destinate dezvoltării tinerilor: Magda Leah, Mihai Arsîn și Cristian Fleșeru și alți tineri interesați de dezvoltare personală și profesională.

Prezentul proiect se desfășoară pe parcursul a 5 luni calendaristice, urmând a fi finalizat în iulie a.c. Printre activitățile acestuia se numără patru ateliere de lucru distincte, care vizează autocunoașterea, dezvoltarea personală, dezvoltarea inteligenței emoționale și identificarea resurselor intrinseci care contribuie la depășirea barierelor și atingerea succesului, două activități practice –organizarea unei campanii de donare de carte și a unei vizite la căminul de bătrâni/casele de copii din județ-, precum și elaborarea unui ghid care va furniza celor interesați informații cu privire la voluntariat și contribuția acestuia la formarea brandului personal. Metodele care vor fi utilizate pe parcursul desfășurării acestor activităţi aparțin educației non-formale și se vor baza pe participarea activă a tinerilor implicați.

Întrucât din echipa de implementare a proiectului fac parte și minori, în cadrul acesteia a fost cooptată o persoană care va avea, ca și coach, rolul de a crea contextul necesar dezvoltării tinerilor. Toți elevii, studenții și absolvenții participanți la proiect (cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani, cu sau fără oportunități reduse, de pe teritoriul județului Alba) vor primi diplome care atestă implicarea lor în activități extra-curriculare, în timp ce tinerii membri ai echipei de implementare vor primi, la finalizarea proiectului, un certificat Youthpass – care face dovada competențelor și abilităților dobândite pe parcursul implementării proiectului.

“Proiectul SPECIAL răspunde nevoii tinerilor de a-și crește încrederea în propriile forțe, de a deveni mai siguri pe sine, de a se dezvolta personal și de a evolua într-o societate în care devine tot mai pregnantă nevoia de afirmare prin propriile puteri. Mai mult, a fost identificată nevoia tinerilor de a se dezvolta și a dobândi competențe și abilități într-un context diferit de cel formal, cunoscut și experimentat până în prezent. Astfel, proiectul „Sugestiv pentru esența caracterului individual: altruism și laitmotiv” vizează furnizarea contextului care răspunde nevoilor tinerilor din grupul țintă prin voluntariat și educație nonformală, aducând un aport semnificativ la evoluția tuturor beneficiarilor săi direcți sau indirecți” menționează Tudor Drăgoi, coordonatorul proiectului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...