Actualitate, Comunicate, Stirea Zilei

PROIECT: Pod rutier peste Mureș, la Șeușa

Comuna Ciugud aşteaptă cu mare interes nouă perioadă de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Unul dintre proiectele ce va fi depus pe noul PNDR 2014-2020 se referă la construcţia unui pod rutier peste râul Mureş, la Şeuşa care ar urma să înlocuiască puntea pietonală din această zonă, veche de peste 50 de ani, care ar trebui scoasă din uz deoarece nu mai prezintă siguranţă pentru cei care o traversează.

Dacă proiectul va fi realizat viaţa locuitorilor din Şeuşa, Ciugud, Limba dar şi o parte din Drîmbar s-ar uşura semnificativ deoarece distanţa înspre şi dinspre Alba Iulia s-ar scurta mult.

„Primăria Ciugud are în Strategia de Dezvoltare ca în acest loc, în locul punţii pietonale de la Şeuşa, să fie construit un pod rutier peste Râul Mureş. De ce un pod rutier aici? Pentru că accesul din municipiul Alba Iulia spre Ciugud se face pe cele două poduri: Unul de la Partoş şi altul la Teleac. Ca atare locuitorii din satele Şeuşa, Ciugud, Limba şi o parte din Drîmbar de multe ori ocolim peste şapte kilometri ca să ajungem în municipiu. Dacă acest proiect ne reuşeşte ar însemna că de la Şeuşa până pe strada Mărăşeşti, în Alba Iulia, vom avea doi kilometri, mai precis 1.800 de metri, ceea ce ar însemna scurtarea enorm de mult a distanţei şi a accesului nostru spre Alba Iulia, ar însemna economii la locuitorii comunei noastre, ar însemna protecţia mediului şi alţi factori de dezvoltare.

Vreau ca lumea să înţeleagă din start că acesta este doar un proiect, că noi aşteptăm lansarea fondurilor europene pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Noi pregătim studiul de fezabilitate, urmăm să îl depunem, va intra în evaluare, iar dacă vom câştiga acest proiect cu siguranţă anul viitor, pe final, vom începe lucrările” a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Din primele date construcţia efectivă a podului ar urma să coste în jur de un milion de euro+TVA.

Comună Ciugud este campioană la nivel naţional la atragerea de fonduri europene în mediul rural. Aici au fost atrase fonduri europene în valoare de peste 16 milioane de euro, ceea ce înseamnă bugetul comunei pe 50 de ani.

Comună Ciugud se află la aproximativ 10 kilometri din Alba Iulia şi este una din puţinele localităţi din Alba în care a crescut numărul de locuitori cunoscând în ultimii ani o dezvoltare semnificativă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 iunie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...