Actualitate, Stirea Zilei

Proiect pentru viitorul comunei Ciugud, la feminin

Doamnele din Ciugud și-au susținut proiectele pe care le doresc în

comunitatea lor

 

            Sala de Sport din comuna Ciugud a găzduit în seara zilei de 10 martie, o dezbatere publică cu tema ”Proiect pentru viitorul comunei Ciugud, la feminin”. Evenimentul se află la prima sa ediție și a fost dedicat doamnelor și domnișoarelor din comuna Ciugud, care, la intrarea în sală, au fot întâmpinate cu flori de primarul Gheorghe Damian și viceprimarul Cornel Ceuca.

            În cadrul dezbaterii, s-au constituit grupuri de lucru pe localități (Ciugud, Limba, Șeușa, Drîmbar, Teleac și Hăpria) doamnele și domnișoarele fiind invitate să vină cu idei despre ce fel de proiecte și-ar dori să fie implementate în localitățile lor.

            Manifestarea a debutat cu un cuvânt de deschidere din partea primarului comunei Ciugud, Gheorghe Damian, care a subliniat importanța și rolul femeii în viața comunității.

Știm cu toți cât de important este rolul femeii în viața noastră și dorim, prin organizarea acestui eveniment, să aflăm ceea ce dumneavoastră vă doriți pentru comunitatea noastră. Am convingerea că femeia are și a avut dintotdeauna un rol semnificativ. La prima vedere, ai spune că este o ființă firavă, dar puterea sufletului său e mai tăioasă ca forța fizica a unui bărbat. Astăzi, deși femeia este egală cu bărbatul, totuși, în cele mai multe cazuri, ea întreține casa, copiii sunt îngrijiți atent și primesc o educație solidă. Iubirea de mamă e mai pasională ca cea de tată, deoarece femeia exprimă, prin ea însăși, dragoste, căldură. De multe ori, la locul de muncă, se dovedește a fi mai bună decât bărbatul, ceea ce rănește orgoliul masculin. În concluzie, femeia are un rol important în societate. Bărbații conduc lumea, iar femeile conduc bărbații. Fără ele, ar fi o lume rece, și, chiar dacă se găsesc mulți care să o critice, ea e torța ce trebuie să rămână aprinsă în societate pentru ca lumea să nu se scufunde în beznă”, a declarat Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

            După cuvântul de deschidere, cea care s-a adresat participantelor a fost Liliana Oargă, inspector în cadrul Primăriei comunei Ciugud, care a subliniat ideea că rolul femeii în comunitate trebuie să fie mai puternic și mai vocal, iar viața ei nu trebuie să se rezume doar la serviciu, casă și familie.

            Organizate în grupuri de lucru, pe localități, doamnele și domnișoarele din Ciugud au venit cu idei interesante care, foarte probabil, vor fi incluse în proiectele ce se vor implementa, în viitorul apropiat, la nivelul comunei Ciugud. Printre proiectele expuse s-au numărat cele privind amenajarea de spații de joacă, terenuri de fotbal, săli de fitness, trotuare, baze de agrement pe malul Mureșului, înființarea de cabinete medicale, spații pentru întâlnirea tinerilor și nu numai, derularea unor ședințe consiliere pe teme de prevenție în sănătate, reabilitarea căminelor culturale, construcția de capele, stații moderne de autobuz, amenajarea de săli de sport și piste de biciclete. De asemenea, au fost lansate idei privind înființarea unei grupe de grădiniță pentru copii cu vârsta între 2-3 ani, organizarea unor acțiuni de voluntariat și al unor activități culturale, dar și derularea de campanii de ecologizare.

            Odată ce ideile au fost transpuse pe hârtie, fiecare localitate și-a desemnat un raportor care a susținut în fața administrației locale din Ciugud necesitatea realizării proiectelor propuse pentru comunitatea lor.

            ”Acțiunea a fost o reușită, peste așteptări. O parte dintre ideile doamnelor se regăsesc și în proiectele pe care ni le-am propus pentru perioada următoare, dar au fost lansate multe idei bune, la care noi nu ne-am gândit. Aici aș menționa, cu titlu de exemplu, înființarea unei grupe de grădiniță pentru copiii între 2-3 ani, ai căror mame au dificultăți în a găsi pe cineva care să stea cu cei mici pe perioada cât sunt la serviciu. Fiecare dintre propunerile venite din partea doamnelor a fost, pentru mine cel puțin, ca un cadou, pe care îl apreciez din suflet. Devotamentul și implicarea doamnelor din comuna noastră a ieșit din spațiul privat în cel public, iar asta nu poate decât să mă bucure. Îmi doresc să realizăm în viitorul apropiat cea mai mare parte din ideile doamnelor, iar astfel de acțiuni vom mai organiza cu siguranță și de acum încolo, pentru că o administrație locală care se respectă este administrația care include cetățenii în toate proiectele ei”, a mai precizat primarul Gheorghe Damian.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 martie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...