Actualitate

Proiect pentru creșterea capacității de atenuare și adaptare la schimbările climatice a municipiului Alba Iulia

Primăria Municipiului Alba Iulia, alături de partenerul Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), derulează proiectul „Creșterea capacității de atenuare și adaptare la schimbările climatice a municipiului Alba Iulia” – CRESC Alba Iulia, finanțat în cadrul Programului „Mediu, Adaptare la Schimbările Climatice și Ecosisteme” (RO-Mediu), domeniul „Implementarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipalități”.

În cadrul proiectului se va elabora „Studiul privind identificarea zonelor vulnerabile la debite ridicate de ape pluviale de la nivelul municipiului Alba Iulia”, ca o primă acțiune concretă de reducere a efectelor schimbărilor climatice pe care le resimțim tot mai frecvent și cu intensitate tot mai mare. Studiul de specialitate va avea la bază o analiză cantitativă și calitativă a datelor în vederea identificării zonelor vulnerabile la precipitații de mare intensitate din arealul municipiului Alba Iulia. Specialiștii implicați în realizarea studiului vor propune și un set de măsuri concrete și coerente pentru îmbunătățirea capacității de gestionare a colectării apelor pluviale din zonele problematice identificate.

”Consider că studiul ce se va realiza prin proiect va deveni un reper punctual solid pentru corectarea problemelor cunoscute sau mai puțin știute ale municipiului Alba Iulia. CRESC Alba Iulia este unul dintre proiectele care vin în întâmpinarea unor vulnerabilități identificate de Primărie, ale căror soluții vor fi parte integrantă a unui document strategic, cu măsuri concrete pentru atenuare și adaptare la schimbări climatice. Și pe această cale, suntem recunoscători Statelor Donatoare, Islanda, Liechtenstein și Norvegia, care au și expertiza dar și resursele pentru a susține astfel de inițiative în acest domeniu.” a declarat primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Studiul va fi realizat de către ASOCIAȚIA INSTITUTUL PENTRU CERCETARE ÎN ECONOMIE CIRCULARĂ ȘI MEDIU „ERNEST LUPAN” (IRCEM), iar valoarea contractului este de 127.600 lei. Valoarea totală a proiectului CRESC este de 607.938,00 lei și este 100% nerambursabilă.

The post Proiect pentru creșterea capacității de atenuare și adaptare la schimbările climatice a municipiului Alba Iulia appeared first on albapesurse.

Primăria Municipiului Alba Iulia, alături de partenerul Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), derulează proiectul „Creșterea capacității de atenuare și adaptare la schimbările climatice a municipiului Alba Iulia” – CRESC Alba Iulia, finanțat în cadrul…
The post Proiect pentru creșterea capacității de atenuare și adaptare la schimbările climatice a municipiului Alba Iulia appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 iunie 2022

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...