Actualitate, Social

ALBA IULIA: Proiect local de prevenire a consumului de droguri în familie

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, implementeaza în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia proiectul local de prevenire a consumului de droguri în familie „Părinţii, alături de copii”.
Obiectivul general vizează creşterea factorilor familiali de protecţie în prevenirea consumului de alcool, tutun şi droguri la preadolescenţi, prin organizarea, în perioada martie 2015 – iunie 2015, a unor activităţi de prevenire adresate unui număr de 20 de părinţi (2 grupe a câte 10 persoane) şi 20 de preadolescenţi cu vârste între 10-14 ani, aflaţi în situaţii de risc faţă de consumul de droguri.
Activităţile desfăşurate urmăresc îmbunatăţirea abilităţilor educative ale părinţilor şi a climatului familial, în acest fel reducându-se factorii de risc în debutul consumului de droguri la preadolescenţi şi cresc factorii de protecţie prin consolidarea rolului parental în viaţa tinerilor.
Pe parcursul proiectului „Părinţii, alături de copii”, părinţii vor învăţa cum să găsească cele mai bune modalităţi de comunicare şi relaţionare cu copiii pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi de anturaj sau de grupul de prieteni, în acest fel preluând modele şi greşite.
Totodată, părinţii vor dobândi abilităţi de gestionare eficientă a conflictelor intrafamiliale care apar de multe ori între generaţii, alegerile copiilor nefiind tot timpul pe placul părinţilor. La această vârstă, copiii sunt destul de sensibili atunci când li se interzic sau li se le impune anumite lucruri, însă dacă sunt încurajaţi să vorbească oricând despre propriile lor temeri şi sentimente, dacă le sunt oferite afecţiune, sprijin şi modele sănătoase de comportament, copiii vor avea o stimă de sine mai crescută, vor fi mai deschişi spre comunicare şi vor lua decizii informate.
Proiectul de faţă îşi propune, pe parcursul celor 6 activităţi, alternative de comunicare şi relaţionare între părinţi şi copiii, astfel încât aceştia să poată lua decizii responsabile şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “ALBA IULIA: Proiect local de prevenire a consumului de droguri în familie”

 1. anul 2010 eu in cladirea d.n.a si unul din doi procurori – si ce ?? . siflonule odata si o data tot o sa cazi lat nu in genunchi .
  ce s-au gandit traficantii de droguri cei de pe la motoare de avioane ? de cand a cazut ceasescu cu sotzia lui ? hai din capitala sa facem si politia m.a.i si anticoruptia care s.r.i stie de ei de ani de zile au parte la bani .
  daca s-ar da urmarirea penala anticoruptiei ei nu ca : domnilor noi apasam pe un buton si din jeep se face tractor .
  anticoruptia direct consum si trafic de cocainah in mall vitan la cazinouri la
  neamul preda au relatii puternice si prin bagdasar arsenii .
  au si blat si pe pe la pt_ilfov@mpublic.ro .
  cum ar raspunde anticoruptia daca un brancardier a omorat un pacient – si ce ? .
  pentru etajul 8 .
  adevarul ca asistenta mai trebuia sa si vorbeasca – e prea strans ? . nu ! gandul lor la cocainah , banii pe r.m.n si computere tomografe . ei asistentii nu pune mana la tomograf ca e in mintea cocainei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...