Actualitate, Anunturi Publice, Locale, Stiri, Stiri Sebes

Proiect de sprijinire a măsurilor de prevenire a corupției, implementat de primăria municipiului Sebeș

În perioada 9 august 2018 – 8 decembrie 2019, Municipiul Sebeș implementează proiectul ”Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul Municipiului Sebeș”, Cod My Smis:118740, proiect cofinanțat prin Fondul Social European( FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA). Valoarea totală a proiectului este de 275,629.74 lei, din care 270,117.15 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității administrative de a preveni și a reduce corupția în ansamblul instituțiilor publice locale din UAT Sebeș prin aplicarea unitară a mecanismelor, procedurilor și normelor de etică și integritate și îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor în ceea ce privește prevenirea corupției.

Unul din obiectivele specifice ale proiectului este dezvoltarea unei platforme anticorupție la care să aibă acces toți actorii vizați ai comunității, în funcție de rolul deținut în cadrul societatii, respectiv: instituții publice, angajații institutiilor publice, private și cetățeni.

În prezent, site-ul www.anticoruptiesebes.ro este functional, și oricine va putea semnala posibile cazuri de corupție sau de încălcare a eticii și transparenței. Aceste semnalări vor fi monitorizate de persoane responsabile din cadrul instituției și vor fi gestionate, iar persoana care a semnalat neregula va primi un feedback în privința soluționării semnalării efectuate. Totodată, institutiile publice vor putea publica pe platformă, materiale de interes, rapoarte, ghiduri pentru celelalte instituții implicate în proiect și informații de interes general.

Detalii suplimentare puteți obține de la doamna Adela Lațiu, Telefon +40 258 731 006 sau +40 258 731 004, Email: contact@anticoruptiesebes.ro, sau la adresa Sebeș, Str. Piața Primăriei, Nr. 1.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 mai 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...