Actualitate, Stiri

Proiect de informare a elevilor inițiat de IPJ Alba

În perioada iunie – septembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalității, a desfăşurat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, proiectul „ÎN VACANŢĂ ÎMI FAC DOAR AMINTIRI FRUMOASE”, ce a avut drept scop informarea elevilor aflaţi în tabere, şcoli de vară, locuri de agrement şi a minorilor din case de tip familial, din judeţul Alba, cu privire la comportamentul recomandat pentru prevenirea victimizării din infracţiuni şi accidente.

Poliţiştii de la structura de prevenire, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, rutieră şi acţiuni speciale împreună cu reprezentanţii instituţiilor partenere în proiect, s-au întâlnit cu peste 600 de copii, iar cu ocazia celor 16 activităţi desfăşurate au prezentat aspecte legate de delincvenţa juvenilă, prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane, siguranţa navigării pe internet şi prevenirea victimizării din accidente rutiere sau ca urmare a nerespectării regulilor privind excursiile pe munte.

La unele dintre activităţile desfăşurate au participat şi specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia. Merită menționat că pe perioada vacanţei de vară, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate incidente grave în care să fie implicați elevii.

O ultimă activitate, în cadrul acestui proiect, a avut loc la Tabăra Vadu Moţilor, unde, copiii au fost îndrumaţi să adopte un comportament preventiv, ce le va aduce un plus de siguranţă şi au primit urări de succes în noul an şcolar.

Pentru prevenirea accidentelor, cu ocazia începerii anului şcolar 2018 – 2019, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba adresează celor mici, câteva recomandări:

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea carosabilului!
Traversaţi strada numai pe trecerea pentru pietoni şi nu alergaţi!
Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!
După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora;
Nu vă deplasaţi cu bicicletele, rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 septembrie 2018

About Author

Adrian Contor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...