Actualitate, Anunturi Publice, Financiar, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Ocna Mures

Proiect de extindere a rețelei de apă și apă uzată între Aiud-Lopadea Nouă și între Unirea-Războieni

Joi 17 ianuarie, la ora 10.00, la sediul SC APA CTTA SA din Alba Iulia, va fi semnat contractul de lucrări AB3-CL5 „Extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Aiud – Lopadea Nouă și extindere rețele de apă uzată în aglomerarea Unirea – Războieni”.

În urma semnării acestui document, din acest an încep lucrările pentru rețeaua de canalizare în Războieni-Cetate.

Avizele pentru emiterea Certificatului de Urbanism și pentru obținerea Autorizației de Construire au fost emise de către Primăria Ocna Mureș încă de anul trecut.

Valoarea lucrărilor este de peste 7,4 milioane de euro fără TVA și face parte din finanţarea de către Uniunea Europeană a Proiectului Major: ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 114.079.588 euro (fără TVA).

În cadrul aceluiași proiect se va moderniza și aducțiunea de apă pentru zona Ocna Mureș (înlocuire integrală și mărire capacitate), lucrare care va rezolva și problema calității apei în orașul Ocna Mureș.

Uniunea Europeană va finanţa acest proiect cu 86.737.563 euro (fără TVA), la această sumă adăugându-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investiţiilor, iar beneficiarul proiectului, SC APA CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 ianuarie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...