Actualitate, Stiri

Proiect de 12 milioane de lei destinat şomerilor din Alba

informatiiConsiliul Judeţean Alba a câștigat un nou proiect cu finanțare nerambursabilă, în valoare de peste 12 milioane de lei, dedicat combaterii șomajului. Astăzi, la Piatra Neamț, Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, a semnat contractul de finanțare pentru acest proiect intitulat Oportunităţi sporite pentru şomeri şi persoanele în căutarea unui loc de muncă, din regiunile Centru şi Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă.

 „Prin proiectul pe care l-am semnat astăzi, aproape 2.000 de șomeri se vor putea acredita pe meserii cerute, în special din industria prelucrării metalelor. Totodată, la Cugir va fi dotat un atelier cu strunguri cu comandă numerică și tehnologie performantă. 500 din șomerii instruiți vor fi din Cugir, alți 500 din Alba Iulia, Aiud și Ocna Mureș, iar restul de 1.000 vor fi din județul Cluj.”, a declarat Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Proiectul are o valoare totală de 12.861.652 lei, din care 12.604.418,96 lei sunt fonduri nerambursabile. Prin intermediul său se va înființa la Cugir un Centru Regional de Resurse pentru Ocupare şi Formare Profesională în domeniul tehnologiilor de vârf şi al proceselor asistate de calculator, în conformitate cu standardele internaţionale din industria constructoare de maşini şi Tehnologia Informației și Comunicațiilor. Alte 3 Birouri pentru Servicii Integrate de Ocupare vor facilita accesul la ocupare a şomerilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă: unul la Cugir, unul mobil care va deservi beneficiari din alte trei oraşe din regiunea Centru şi unul mobil în regiunea Nord-Vest. Se va facilita accesul la ocupare a 2400 şomeri şi persoane în căutarea unui loc de muncă din regiunile Centru şi Nord-Vest, plasarea pe piaţa muncii a cel puţin 13% dintre participanţii la programele integrate certificaţi, respectiv demararea unor activităţi independente de către 15 şomeri.

La rândul său, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a declarat: Consiliul Județean Alba s-a interesat mereu de utilizarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea județului Alba. Pentru anul acesta prioritatea o constituie proiectele destinate combaterii șomajului și creării de oportunități pentru oamenii aflați în căutarea unui loc de muncă. Cel mai complex proiect de acest gen este cel pentru care astăzi s-au semnat documentele de finanțare. El nu se va aplica doar în județul Alba ci la nivelul întregii Regiuni Centru și în regiunea Nord-Vest, fiind un proiect ce ne va ajuta să punem în valoare și să ducem într-o nouă etapă tradiția industrială existentă în Cugir.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...