Actualitate, Educatie, Social

Proiect antidrog inedit: Cărţile îşi au destinul lor

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, desfăşoară în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, proiectul local de prevenire a consumului de droguri „Cărţile îşi au destinul lor”, demers ce vizează promovarea activităţilor culturale diverse ca alternativă la consumul de droguri.
Obiectivul general al proiectului constă în generarea unor comportamente alternative la consumul de droguri prin organizarea, în perioada februarie-noiembrie 2015, a unor activităţi de networking (extinderea cercului social) în rândul populaţiei generale, aproximativ 250 de persoane, tineri şi adulţi cu vârste cuprinse între 15 şi 64 ani, din municipiul Alba Iulia care accesează serviciile Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba.
În cadrul proiectului, vor avea loc: crearea unui club de lectură, organizarea unor sesiuni de lectură, a unor activităţi de prezentare având în primul rând tematica activităţii în desfăşurare, prevenirea consumului de droguri, regăsindu-se totodată în aceste expuneri teme legate în mod mai mult sau mai puţin direct de viaţa participanţilor, aniversări culturale, evenimente educative şi altele asemenea.
Participanţii la acest proiect îşi vor explica faptul că cei care au ajuns în diferite situaţii dificile, inclusiv legate de consumul şi abuzul de droguri este şi din cauza neştiinţei, şi implicit din nepăsare sau teribilism.
Activităţile din proiect sunt menite să reia, să întreţină şi să dezvolte deprinderile de lectură ale tinerilor. Aducând spre exemplicare opere literare, beneficiarii vor cunoaşte şi alte alternative de viaţă, faţă de cele cunoscute de ei până atunci.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 februarie 2015

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “Proiect antidrog inedit: Cărţile îşi au destinul lor”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...