Actualitate, Sanatate, Social

Programul de srceening pentru cancerul de col uterin continuă

1003136_466742286749903_1984671270_nO parte dintre medicii din judeţul Alba înscrişi în Programul de screening pentru cancerul de col uterin au participat, joi, 11 iulie, la o întâlnire informală.

La discuţii au fost prezenţi şi mai mulţi medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, care au prezentat date referitoare la acest program şi importanţa acestuia.

De la începutul programului de screening și până la acest moment în județul Alba au fost distribite 5.000 de formulare și au fost recoltate și prelucrate 3.360 de probe.

Femeile din județul Alba cu vârsta între 25 și 64 de ani se mai pot înscrie încă în program.

Formularele primite vor fi repartizate în mod egal tuturor medicilor din program.

La întâlnirea de joi medicilor de familie prezenți li s-au prezentat rezultatele obținute la nivelul județului Alba până la acest moment.

De asemenea, la întâlnire au participat și medicii Liliana Hăprian, de la Laboratorul de anatomie patologică care a prezentat informații despre modul de interpretare a rezultatelor și medicul ginecolog Cristian Țibea”, a spus medicul Simona Butnariu, organizatorul întâlnirii.

La întâlnirea cu medicii de familie medicul ginecolog Cristian Țibea a prezentat noile dotări ale Secției de obstetrică și ginecologie.

Am prezentat mai multe aspecte despre chirurgia minim invazivă în ginecologie și despre ginecologia oncologică.

De asemenea, am avut ocazia să prezentăm medicilor de familie din județul Alba noile dotări ale secției printre care și sala de nașteri un de se poate asigura o asistență medicală la standarde europene”, a spus medicul  Cristian Țibea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...