Actualitate, Social

Programe de pregătire prezentate pentru investitorii din România

tsteve_nisonSteve Nison este recunoscut la nivel mondial drept cel care, începând cu anii ’80, a oferit lumii occidentale tehnicile de tranzacționare care folosesc graficele de tip „lumânări japoneze” („candlesticks”); de atunci, lumânările japoneze au devenit cea mai răspândită metodă de analiză pe grafice utilizată în trading.

Compania lui Steve Nison (Candlecharts.com) realizează programe de pregătire pentru firme de trading şi analişti, precum şi consultanţă privind analiza tehnică; între clienţii deserviţi se află companii de renume mondial precum Fidelity Investments, J.P. Morgan, Goldman Sachs, The Bank of New York, Morgan Stanley etc.

Steve Nison a susţinut o mulţime de seminarii pentru instituţii şi companii; expertul american şi-a prezentat strategiile de trading în 16 ţări, în faţa a mii de traderi şi analişti.

În România, Noble Securities va prezenta o serie de 3 webinarii susţinute de Steve Nison. „Majoritatea traderilor utilizează analiza lumânărilor japoneze, întrucât aceasta oferă rapid o imagine de ansamblu în ceea ce priveşte dinamica pieţei pe diferite intervale, de la un minut la ani de zile. Tehnica datează de câteva secole, fiind iniţial folosită de către comercianţii japonezi de orez, iar Steve Nison este cel care a făcut-o cunoscută lumii occidentale, prin două bestselleruri, programe de instruire, consultanţă etc. În prezent, graficele de lumânările japoneze sunt folosite de investitori din toată lumea pentru a deschide poziţii şi a identifica inversările de trend, fiind cele mai populare instrumente de analiză tehnică„, a arătat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities- sucursală România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding.

O lumânare japoneză este formată din patru elemente: preţul de deschidere (preţul activului la momentul zero al intervalului de timp considerat- minut, sfert de oră, oră etc), preţul de închidere (preţul activului la finele intervalului de timp considerat), „umbra superiora” (maximul de preţ atins în intervalul de timp considerat) şi „umbra inferioară” (minimum de preţ din intervalul analizat).

Înălţimea, alternanţa şi modul de dispunere a lumânărilor se încadrează în diferite modele de analiză, care sugerează anumite modificări ale evoluţiei unui activ; desigur însă că aceste configuraţii trebuie să fie în general confirmate şi de alte elemente de analiză tehnică sau fundamentală„, a precizat Silviu Pojar.

Steve Nison este autorul a două bestselleruri privind analiza bazată pe lumânările japoneze, cărţile fiind traduse în 6 limbi. Nison are un MBA în Finanţe şi Investiţii şi deţine prestigioase acreditări în domeniu.

Primul webinar susţinut de Steve Nison și prezentat de Noble Securities va fi disponibil oricarei persoane interesate şi va avea tema „Introducere în utilizarea lumânărilor japoneze și a strategiilor de tranzacționare”; difuzarea sa se va face pe 24 octombrie, cu două reluări în 7 si 21 noiembrie.

Următoarele două webinarii vor fi concentrate pe formaţiunile de lumânări japoneze, diferite elemente de analiză tehnică şi vor aborda o serie de exemple practice; aceste două webinarii vor fi dedicate exclusiv clienţilor activi Noble Securities (cu contracte și depozite de tranzacționare), aceştia având, de altfel, acces nelimitat la toate cele 3 webinarii, pe care le pot viziona oricând şi de oricâte ori doresc„, a arătat Silviu Pojar.

Webinariile vor dura între 50-70 de minute fiecare, detaliile de participare fiind prezentate pe website-ul companiei Noble Securities.

În 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a făcut primul pas în România, deschizând sucursala locală a firmei de brokeraj Noble Securities.

Getin Noble Bank Group of Companies deține bănci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investiţii, companii de consultanţă financiară şi imobiliară, leasing şi asigurări. La rândul său, Getin Holding deţine bănci, companii de leasing şi asigurări, precum şi alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus şi România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obţinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies şi Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business şi acţionariat majoritar. Acţionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în Ştiinţe Economice.

Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată şi autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzacţiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, acţiuni, indici bursieri şi mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzacţii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzacţii cu o valoare mai mare decât suma alocată. Atunci când se tranzacţionează în marjă, se utilizează efectul de levier, care amplifică atât câştigurile, cât şi pierderile potenţiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzacţii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzacţionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%). Detalii despre contul minim, instrumente şi strategii de tranzacţionare pe www.noblemarkets.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...