Actualitate, Stirea Zilei

Procurorii preocupați de autostrada Sibiu – Orăștie. Ce capete vor cădea?

Săptămâna trecută, surse judiciare declarau că procurorii DNA au deschis o anchetă in rem cu privire la neregulile de la Autostrada Orăştie-Sibiu. De fapt, se anunţă mai multe dosare penale, pentru că DNA a formulat mai multe cereri cu privire la unele documente de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Procurorii DNA au transmis două solicitări conducerii Companiei Naționale de Autostrăzi având ca temă autostrada Orăștie-Sibiu. În prima solicitare, procurorii DNA au cerut toată documentația, în original sau în copie certificată în conformitate cu originalul, legată de derularea celor patru contracte privind construcția tronsoanelor autostrăzii Orăștie-Sibiu și documentele financiare privind decontarea lucrărilor plus consultanța asigurată pentru lotul 3 al secțiunii Orăștie-Sibiu.

În a doua solicitare, aflată pe birourile oficialilor CNADNR, procurorii au cerut documentele privind procedurile de selecției a firmei care a realizat studiul de fezabilitate a lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu, refacerea SF-ului, licitațiile pentru construcție și supervizare a lucrărilor celor aproximativ 22 km de autostradă. „După predarea tuturor documentelor, procurorii ar putea deschide și alte dosare privind autostrada Orăștie-Sibiu. Există o suspiciune că nu doar cei 200 m de autostradă demolată între Orăștie și Sibiu trebuie reconstruiți. Se recoltează probe din lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu pe o porțiune de aproximativ 3 km pentru a stabili dacă se pune problema demolării”, au declarat surse citate de Capital.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 decembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...