Actualitate, Stiri

Procurorii din Alba Iulia au început ancheta în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni

accidentProcurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au fost sesizaţi în data de 20 ianuarie, la orele 16.30, cu privire la producerea unui accident aviatic în zona Munţilor Apuseni, la limita  dintre judeţele Alba şi Cluj.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din procurori şi ofiţeri criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Alba şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, precum şi din inspectori din cadrul Centrului de Investigaţii a Aviaţiei Civile.

De asemenea, la loculul accidentului a ajuns şi o echipă specializată a Institutului Criminalistic al Poliţiei Române, condusă de chestorul Gabriel Ţâru.

Avionul a fost găsit la ora 21.00, începându-se transportarea victimelor de la locul accidentului.

Victimele accidentului au fost descoperite de către pădurarii din zona Horea şi echipele de salvatori voluntari din Ţara Moţilor.

Din cele şapte persoane aflate la bordul avionului, cinci au fost preluate de paramedici pentru a li se acorda ajutor. Pentru alte două persoane a fost constatat decesul. Cele două persoane decedate, au fost preluate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, pentru efectuarea necropsiei.

Victimele rănite au fost transportate la Clinicile din Cluj, pentru îngrijiri medicale.

Cercetările la faţa locului, au început în jurul orelor 3.00, fiind efectuate de ofiţerii criminalişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului  Alba şi au fost reluate în dimineaţa zilei de 21 ianuarie, fiind continuate  împreună cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Cluj.

Cele două persoane decedate în accident sunt pilotul Adrian Iovan şi o tânără care era medic stagiar. Conform unor informaţii preliminare, cei doi răniţi au supravieţuit accidentului, dar au murit din cauza faptului că au stat în frig circa 8 ore, fără ca nimeni să intervină.

STS Cluj a fost acuzat de faptul că nu a dat coordonatele corecte ale avionului care a aterizat forţat.

Foto: Marius Pop, Transylvania Off-Road Cluj

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 ianuarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...