Actualitate, Stirea Zilei

Procedura simplificată aplicată de solicitanții privați de finanțare pentru perioada 2014-2020, a fost aprobată

Recent a intrat în vigoare Ordinul Ministrului Fondurilor Europene nr. 427/01.04.2016, care face referire la Procedura simplificată aplicată de solicitanții privați de finanțare din instrumente structurale 2014-2020 privind atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări.

Procedura simplificată de achiziţii nu vizează situaţiile în care beneficiarul eligibil este autoritate public, caz în care sunt incidente dispoziţiile O.G. nr. 34/2006. Procedura simplificată de achiziţii se stabileşte de către Autoritatea de Management pentru fiecare program operaţional în parte. Există posibilitatea stabilirii unor plafoane începând cu care este obligatorie respectarea dispoziţiilor autorităţii de management privind procedura simplificată de achiziţii. Această procedură stabilită prin Ordinul MFE nr. 427/01.04.2016 nu se aplică în cazul programelor de cooperare teritorială europeană 2014-2020, de asemenea nu se aplică nici în cazul PNDR şi POPAM.
În conformitate cu prevederile prezentei proceduri publicarea de către solicitanţii din sectorul privat a unui anunţ privind derularea procedurii de achiziție pe pagina MFE, nu mai este obligatorie.

Etapele generale ale procedurii simplificate de achiziţii sunt:

  1. Elaborarea specificaţiilor tehnice
  2. Prospectarea pieţei
  3. Semnarea contractului de achizitie – conform documentului, contractul se va semna numai cu operatorii economici stabiliti prin Nota justificativă de atribuire;
  4. Implementarea contractului de achizitie

Pe parcursul întregului proces de achiziţie trebuie respectate următoarele principii:

  • principiul transparenţei;
  • principiul economicităţii;
  • principiul eficienţei;
  • principiul eficacităţii.

Documentul poate fi consultat pe site-ul nostru în secţiunea documente utile.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 aprilie 2016

About Author

administrator


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...