Actualitate

Problemele a 9.700 de fermieri ar putea fi reglementate

APDRPÎn Parlamentul României a fost depus un proiect de lege prin care 9.700 de beneficiari ai subvențiilor pentru un efectiv de 237.000 de capete de animale ar putea fi exonerați de la restituirea banilor primiți ca urmare a verificărilor făcute insituțiile statului abilitate în domeniul controlului.

Conform acestui proiect de lege, depus la Senatul României la sfârșitul lunii septembrie, se reglementează faptul ca beneficiarii plăților naționale directe complementare în domeniul zootehnic din campania 2007 – 2011 să nu mai restituie sumele încasate în această perioadă, iar solicitările de subvenții depuse în perioada menționată să fie eligibile fără a se ține cont de declarația pe propria răspundere privind lipsa datoriilor restante la bugetul de stat și la cel local.

Această inițiativă legislativă vine să reglementeze situația unor beneficiari ai subventiilor în domeniul zootehnic care, conform Ordinelor MADR nr. 295/2007, 98/2010 și 215/2010, implementate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, trebuiau să nu aibe datorii la bugetul de stat și la cel local pentru a primii sprijinul financiar.

Consider că proiectul de lege depus la sfârșitul lunii septembrie 2013 reprezintă un act firesc pentru a nu împovăra și mai mult situația celor care lucrează într-un sector atât de important pentru economia românească, respectiv cel zootehnic. Este un efort financiar important, dar necesar, suma fiind de aproximativ 26 de milioane de lei care vor fi suportați din bugetul Ministerului Agriculturii .

Această propunere vine ca urmare a numeroaselor sesizări de la fermierii aflați în această situație generată din anumite ambiguități legislative în totală neconcordanță cu realitățile de pe teren. Mai mult, aproximativ 1.000 de crescători de animale județul Alba se confruntă cu această problemă.

Am insistat să aduc la cunoștiința producătorilor agricoli acest proiect de lege care abordează o problemă atât de importantă considerând că prin adoptarea lui lucrurile se vor așeza în matca lor firească. Sper că aceste situații nu mai apară în viitor pentru a nu îngreuna activitatea crescătorilor de animale.”, a declarat Nicolae POPA – Director General Adjunct APDRP

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 noiembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...