Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Principele Nicolae va fi prezent la Sebeş şi Alba Iulia pentru lansarea unei cărţi biografice

principelePrincipele Nicolae revine în judeţul Alba pentru lansarea unui volum biografic: „Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”.

Cartea va fi lansată la Sebeş şi la Alba Iulia: marţi, 6 mai 2014, ora 10.30, la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, iar de la ora 13.00 la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Aceasta este prima carte dedicată celui mai tânăr membru al Casei Regale a României, apărută în colecţia „Cărţi Regale” a Editurii Curtea Veche Publishing.

Volumul cuprinde amintiri personale, documente, fotografii, obiecte personale prezentând copilăria şi adolescenţa ASR Principelui Nicolae al României, studiile şi experienţa comunitară, primele sale călătorii şi expediţii, sporturile extreme pe care le practică, interesele şi activităţile întreprinse în folosul României.

Alteţa Sa Principesa Moştenitorare Margareta a României vorbeşte cu căldură despre tânărul principe: „Principele Nicolae iubeşte foarte mult România şi simte că aici e acasă. Cred că asta îl va ajuta să învingă toate dificultăţile, să înveţe despre ţară şi să-i sprijine pe oamenii ei. Este un principe al generaţiei sale şi am toată încrederea că îşi va păstra echilibrul, modestia, şi că strălucirile trecătoare nu-i vor răpi din generozitatea şi din luciditatea pe care le are astăzi. Am speranţa că românii îi vor acorda din ce în ce mai multă încredere şi afecţiune”.

Volumul este disponibil pe site-ul www.curteaveche.ro şi în toate librăriile din ţară la preţul de 31 lei.

Cartea va fi lansată la Sebeş şi Alba Iulia chiar în preajma zilei de 10 Mai. Pentru cei care cunosc istoria României, ziua de 10 Mai este Ziua Monarhiei Româneşti – este ziua în care Carol I ajunge domnitor, depunând jurământul în faţa Parlamentului, ziua în care ţara şi-a declarat independenţa de sub Imperiul Otoman şi ziua în care a fost încoronat Carol I ca rege al românilor, România fiind declarată monarhie constituţională (1881).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...