Actualitate, Diverse, Evenimente, Stiri

Principele Nicolae: „Cu sportul şi cărţile vrem să promovăm un viitor mai puternic, mai educat, mai sănătos”

Principele Nicolae s-a aflat sâmbătă, 25 aprilie, la Alba Iulia. Principele Nicolae a iniţiat un tur ciclist care traversează România de la Sighetu Marmaţiei la Constanţa.

Turul ciclist caritabil „Cărţile copilăriei pe bicicletă” este sprijinit de Editura Curtea Veche.

În acest mod principele Nicolae doreşte să atragă atenţia asupra faptului că o mare parte a românilor nu practică sportul şi citesc din ce în ce mai puţine cărţi.

În zona Bărăbanţ principele Nicolae a fost întâmpinat de 20 de biciclişti (care l-au însoţit până la Sala Unirii) şi de un grup de membri ANRM Alba. În grupul principelui sosiţi din Cluj s-au numărat 10 ciclişti antrenaţi, inclusiv albaiulianul radu Urcan, student la Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” din Cluj.

În faţa Sălii Unirii, principele Nicolae a explicat ce înseamnă acest tur ciclist: „Am mers foarte bine. În prima zi a fost foarte dificil și ieri, la începutul zilei a fost dificil din nou. Totul este foarte bine și toţi din echipă sunt fericiţi. Mergem bine, în primul rând. Vrem să promovăm lectura, românii au o problemă cu lectura. Şi o altă problemă: românii nu practică sportul. Cred că în jur de 60 la sută din români nu practică sport deloc. Este un mare procent din populaţie. Împreună cu cărți și sport vrem să promovăm un viitor mai puternic, mai educat, mai sănătos. E important, mai ales pentru copii”.

Principele s-a fotografiat cu simpatizanţii săi, a dat autografe. Aflat în zonă, primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, fără echipament sportiv şi bicicletă, l-a salutat pe oaspetele regal.

Campionul naţional la ciclism Alex Ciocan a fost moderatorul unui concurs cu întrebări din poveşti, iar câştigătorii (toţi copii) urmează să fie premiaţi de organizatorii turului

Câştigătorii bicicletelor: Elisabeta Elena Sânziana (Colegiul Tehnic Apulum), Natalia Nicolae (Liceul de Arte Regina Maria), Mihai Dăescu (Colegiul Tehnic Apulum), Ana Maria Păştină (Colegiul Tehnic Apulum).

Câştigătorii ghiozdanelor cu rechizite: Miruna Haţegan, Mihai Rais Rus, Iosif Dan Răzăilă, Andreea Guadelupe Sărăcuţ.

Turul ciclist se va încheia în ziua de 3 mai la Constanţa, după ce vor fi parcurşi 1.000 km, în numele cărţii, al educaţiei şi sportului.

Oricine poate face donaţii, urmând ca din suma adunată să fie cumpărate cărţi pentru copii din anumite localităţi în care sunt probleme economice.

DONAŢII

Donaţii pot fi făcute la contul IBAN nr. RO62OTPV113000823980RO01 sau RO19OTPV113000823980EU01, deschise la OTP BANK sucursala Băneasa pentru Asociaţia Curtea Veche.

Donaţii sunt colectate şi de către albaiulianului Radu Urcan: http://asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta/?product=fundraiser-radu-urcan .

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...