Actualitate, Stiri

Primul stagiar Eurodyssee din județul Alba merge, pentru şapte luni, la Perugia, în Italia

stagiar EurodysseeMarius Bărbat, de 26 de ani, din Blaj, este primul tânăr din județul Alba care va merge într-un stagiu profesional în străinătate prin intermediul programului Eurodyssee, derulat de Consiliul Județean Alba. El a fost selectat de regiunea Umbria din Italia să desfășoare, în perioada 2 mai – 28 noiembrie, un stagiu ca asistent pentru scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană în cadrul Centrului pentru educație vocațională din Perugia. Marius Bărbat vorbește limba engleză, este licențiat în administrație publică și are un Masterat în Administrație Publică Europeană.

„Mă bucur că programul Eurodyssee dă deja primele roade. Astăzi am avut plăcerea de a mă întâni cu Marius Bărbat și de a discuta cu el despre acest stagiu. Mi-a spus că este o oportunitate importantă pentru el, mai ales că nu avea un loc de muncă. A aflat de program de pe Facebook și s-a convins singur că nu ai nevoie de pile sau de relații pentru a putea aplica și pentru a fi selectat să faci un stagiu în cadrul programului. Îi doresc mult succes în acest stagiu și sper ca exemplul lui să fie urmat și de alți tineri din județul Alba.”a spus Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Pe întreaga perioadă a stagiului, regiunea Umbria îi va acorda tânărului din județul Alba o bursă lunară în valoare de 800 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor zilnice. El va beneficia și de un curs de limba italiană de 80 de ore organizat de “Università per Stranieri” din Perugia, precum și de o serie de activități sociale și culturale organizate de regiunea Umbria, pentru a cunoaște cultura italiană.

În acest moment alte 6 candidaturi ale tinerilor din județul Alba, care au aplicat pentru stagii în rețeaua Eurodyssee, se află în analiză la regiuni din Europa.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...