Cultura, Evenimente, Stiri

Primul premiu muzical pentru interpretul Tudor Furdui Iancu

Premiat la Festivalul Internaţional de Folclor de la Brăila, unde a câştigat Premiul I-Marele premiu, dar şi 5.000 de euro, tânărul interpret Tudor Furdui Iancu a declarat pentru ziarul Apulum:

„În perioada 25-27 iulie 2014 am decis şi drept urmare am avut onoarea să particip în calitate de concurent la Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, care s-a desfăşurat la Brăila pe malul Dunării. Acest festival se regăseşte printre cele mai prestigioase festivaluri de folclor din România şi este singurul festival internaţional din ţara noastră. Au participat încă 33 de concurenţi selectaţi din 9 ţări situate de-a lungul Dunării de la izvor până la varsarea în Marea Neagră (România, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Cehia, Croaţia, Slovacia). Pot să vă spun că organizarea a fost una de excepţie, am fost foarte bine primiţi de catre publicul brăilean, acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra profesionistă „Lputarii” din Chişinău în frunte cu maestrul Nicolae Botgros. Din juriu au făcut parte specialişti de seamă în domeniul etnomuzicologiei şi al folclorului, atât din România cât şi din celelalte ţări participante, preşedintele juriului fiind doamna Elise Stan – etmomuzicolog şi realizator tv de emisiuni folclorice şi de divertisment la TVR. Prezentarea festivalului a fost realizată de îndrăgita Iuliana Tudor, întreaga desfăşurare a festivalului-concurs fiind transmisă în direct de către TVR.

Am rămas cu o amintire plăcuta, am trăit cele mai puternice emoţii din viaţa mea, fiind primul festival concurs la care particip în calitate de concurent şi totodată primul premiu obţinut: Premiul I-Marele premiu. Am interpretat doua piese muzicale din repertoriul tatălui meu „Tăt trecând la mândra dealu” – doină şi „Pentru ochii mândrii mele” – învârtită. Am aşteptat mult momentul potrivit, mulţi ani, până când am simţit că sunt pregătit să fac acest pas şi cred că am reuşit să fiu la înălţime şi să nu dezamăgesc pe nimeni. Sigur că de acum înainte o să fie nevoie de multă muncă pentru a-mi culege şi crea un repertoriu propriu şi pentru a mă perfecţiona din punct de vedere interpretativ. O să mai particip încă şi la alte câteva festivaluri prestigioase. Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au susţinut, încurajându-mă să particip la acest festival, părinţilor mei care mi-au dat multe sfaturi bune, mai ales tatalui meu care a fost, este şi va fi cel mai obiectiv critic al meu, el fiind şi modelul pe care îl urmez, chiar şi involuntar, prin talentul pe care îl moştenesc genetic. Mulţumesc juriului care m-a apreciat şi care a vazut în mine un premiant”.

Tudor Furdui Iancu, felicitări şi mult succes în continuare!

Foto: obiectivbr.30

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...