Actualitate

Primul obeservator regional ANERGO lansat de ALEA ALBA

ANERGO – primul observator energetic regional din Romania, este lansat în luna iulie de către Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA în județul Alba, în cadrul proiectului european DATA4ACTION finanțat prin programul Intelligent Energy Europe, proiect în care ALEA este partener național.
Principalul scop al ANERGO este acela de a sprijini municipalitățile care sunt semnatare sau doresc să adere la Convenția Primarilor și care sunt interesate de atingerea obiectivelor 20-20-20; observatorul furnizează gratuit suport tehnic și coordonare pentru elaborarea Inventarelor de Emisii și a Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă (PAED-uri). ANERGO are rolul de a facilita accesul la date energetice al autorităților publice locale și va furniza la cerere, oricărei autorități publice care a semnat Memorandumul de Cooperare cu ANERGO, date energetice relevante pentru realizarea Inventarelor de Emisii.
Practic, prin intermediul observatorului, o platformă informatică online va prelua pentru fiecare autoritate publică locală parteneră, datele de consumuri energetice principale de pe teritoriul acelei autorități, prelucrându-le și generând apoi rapoarte energetice indispensabile planificării energetice durabile.
ANERGO cuprinde și un serviciu gratuit adresat publicului larg – ”ANERGO-Consumul Tău”. Acesta pune la dispoziția oricărui consumator – persoană fizică, accesul simplu la cont pentru administrarea propriilor consumuri de energie și de alte utilități. Astfel orice persoană în calitate de titular al unui contract pentru furnizarea unor utilități (energie electrică, gaz metan, apă potabilă) poate solicita accesul la pagina proprie pentru date energetice. În plus față de consumurile asociate serviciilor de utilități, mai poate fi înregistrat rulajul anual al autovehiculelor proprii și consumul anual de carburant aferent acestor vehicule.
”ANERGO-Consumul Tău” va pune la dispoziția utilizatorilor analize și tendințe ale consumurilor de energie și combustibil proprii și va furniza sfaturi și idei pentru eficientizarea acestora.
Înregistrarea este simplă, fiind solicitate câteva informații foarte importante pentru estimarea eficienței energetice; Observatorul Energetic ANERGO garantează confidențialitatea datelor.
Cei mai consecvenți utilizatori ai aplicației ”ANERGO-Consumul Tău” vor fi premiați in cadrul evenimentului ”Târgul ALEA – 2015” care se va derula in perioada 19-20 septembrie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...