Actualitate, Economie, Financiar, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Primul ministru, Ludovic Orban a anunțat primele măsuri economice luate în contextul epidemiei de coronavirus

Joi, 19 martie, în cadrul unei conferințe de presă, primul ministrul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații referitoare la măsurile pe care intenționează să le ia guvernul pentru protejarea mediului de afaceri, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Am decis prin OUG să majorăm pafonul de garantare a creditelor pentru IMM- uri prin fondul de garatare. Am majorat cu cinci miliarde plafonul și vom majora cu încă 5 milarde dacă e necesar. Practic, garantăm credite pentru investiții și asigurarea capitalului de lucru. Dobând pentru ambele e subvenționată în proporție de 100%.

Am stabilit cu ministrul Finanțelor să asigurăm rambursare TVA până în șimuta sumei de 9 miliarde pentru a asigura fluxuri de capital către companii. Am decis ca la rectificare să creștem bugetul alocat pentru decontarea concediilor medicale. (…) O altă măsură foarte importantă este de a asigura plata angajaților în șomaj tehnic prin Ministerul Muncii, bugetul ANOFM prin bugetul de șomaj. E clar că multe companii sunt afectate de epidemie și nu au veniturile necesare pentru a plăti salariile și exista riscul ca angajații să fie dați afară.

Decizia este de a plăti 75% din salariul mediu brut pe toată perioada cât e șomaj tehnic”, a declarat Ludovic Orban.


Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 martie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...