Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Primul caz de rujeolă în județul Alba după aproape un an. Vaccinarea – cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor

Primul caz de rujeolă a fost confirmat, joi, 28 februarie după aproape un an în județul Alba, la un copil de 12 ani dintr-un sat al comunei Arieșeni, care nu a fost vaccinat conform calendarului Ministerului Sănătății.

DSP Alba transmite părinților că vaccinarea reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire și este asigurată prin Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

Evoluția la tratament al cazului din Arieșeni este favorabilă. Cazul a fost înregistrat într-o zonă în care acoperirea vaccinală este mai scăzută decât media la nivelul județului Alba, iar în acest context DSP recomandă tuturor părinților să solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor.

Acest caz a apărut după aproape un an de la ultima îmbolnăvire confirmată, în județul Alba, de analizele de laborator.

Vaccinarea reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor și recomandăm tuturor părinților să solicite medicilor de familie imunizarea copiilor pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora. La medicii de familie din județ există suficiente doze de vaccin ROR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei.

Rujeola este o boală infecțioasă extrem de contagioasă caracterizată prin febră mare, tuse, secreții nazale și oculare și erupție cutanată. Solicităm ca la primele simptome, părinții să se prezinte de urgență la medic cu copilul pentru izolarea acestuia și prescrierea tratamentului adecvat bolii și prevenirea complicațiilor acesteia, printre care diareea (gravă mai ales în cazul sugarilor), otita medie, pneumonia, encefalita și decesul.

Este de precizat că în cadrul actualei epidemii de rujeolă din România (perioada 2016 – 2019) au fost raportate 62 de decese cauzate de această boală, majoritatea cazurilor având condiții preexistente. Este de precizat că la nivelul județului Alba nu au fost sesizate reacții adverse/secundare la vaccinul ROR.

Distribuie Acum

1 martie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...