Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Primele confiscări de obiecte pirotehnice în județul Alba, din cadrul Planului de acțiune ”Foc de artificii 2019”

În urma unor controale la societăți comerciale din Abrud și Câmpeni, polițiștii au confiscat peste 2.300 de obiecte cu conținut pirotehnic, comercializate ilegal. Controalele s-au desfășurat în cadrul Planului de acțiunile „Foc de artificii 2019”.

La data de 25 noiembrie 2019, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din IPJ Alba au efectuat mai multe controale, la societăți comerciale din orașele Câmpeni și Abrud.

Cu ocazia acestor controale, la două dintre societățile verificate au fost identificate 2310 de obiecte cu conținut pirotehnic, pentru comercializarea cărora reprezentanții societăților nu au putut prezenta autorizație.

Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar față comercianții care le-au pus în vânzare, fără să dețină autorizație, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Controalele polițiștilor vor continua.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 noiembrie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...