Actualitate, Politica, Stiri

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, noul preşedinte al PNL-ului

*Senatorul de Alba Teodor Atanasiu face parte din conducerea PNL-ului…

Sâmbătă, 28 iunie 2014, delegaţii congresului PNL au decis cine este noul preşedinte al partidului: cu o mare majoritate a fost votat primarul Sibiului, Klaus Iohannis, propus şi candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

Iohannis a primit 1.334 de voturi, în timp ce singurul său contracandidat, braşoveanul Ion Ghişe, a obţinut doar 144 de voturi.

Congresul extraordinar al PNL-ului vine după demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al partidului – ca urmare a rezultatelor sub aşteptări la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.
„Viziunea mea pentru PNL şi pentru România. PNL are puterea, are voinţa pentru a determina mersul României în următorii 10 ani. Eu îmi doresc ca PNL să dea preşedintele României pentru două mandate. Îmi doresc ca PNL să guverneze cel târziu începând din 2016, timp de două mandate”, a declarat Iohannis.

Congresul PNL a mai aprobat:
1.Unificarea dreptei româneşti prin unirea celor două mari partide de centru-dreapta: PNL şi PDL
2.Trecerea PNL de la grupul ALDE (liberalii europeni) la grupul Popularilor Europeni
3.Nominalizarea candidatului liberal pentru alegerile prezidenţiale (decizia a fost amânată pentru Delegaţia Permanentă a PNL după ce Crin Antonescu a declarat că acceptă propunerea de a deveni candidat al PNL-ului la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014… dacă alegătorii de la congresul PNL îşi exprimă această susţinere).

„Ultimul lucru pe care mi-l doresc, ultimul lucru, este să apară o nouă sciziune în PNL, dar nu mă feresc de o competiţie (n.a. – competiţie contra lui Crin Antonescu). Nu putem permite ca un alt partid (n.a. – cu referire la PDL) să decidă care este candidatul PNL”, a declarat Iohannis.
În faţa participanţilor la Congresul PNL, Klaus Iohannis a spus că PDL-ul a acceptat ca Unirea Dreptei să fie făcută păstrându-se numele de PNL.

Preşedintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, a fost votat în funcţia de vicepreşedinte al PNL.

De asemenea, Cosmin Sularea şi Adrian Negruţiu (din partea PNL Alba Iulia) au fost aleşi în Comisia Naţională de Onoare şi Arbitraj a PNL.

Totodată, unul dintre foştii lideri ai Tineretului Naţional Liberal, albaiulianul Dan Motreanu, fost preşedinte al TNL Alba, actual deputat liberal de Călăraşi, a fost şi el ales în funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...