Politica

Primarul Dorin Nistor nu renunță la investiția în laboratorul mobil pentru monitorizarea calității aerului

dorin-nistorDeși prevederile noului Cod fiscal diminuează bugetul local al Municipiului Sebeș cu circa 3 milioane de Euro, influențând o parte din planul de investiții,  primarul Dorin Nistor nu renunță la achiziționarea unui autolaborator mobil pentru monitorizarea calității aerului pe raza administrativ teritorială a Sebeșului. Astfel, conform referatului nr. 41120 din data de 19.12.2017, portofoliul de achiziții publice aferent anului 2018 planifică realizarea acestui obiectiv, laboratorul mobil urmând a ajuta la monitorizarea factorilor de mediu, generând elementele pentru îmbunătățirea strategiei de mediu și oferind informații pentru monitorizarea stării de sănătate a populației.

Bugetul alocat acestei achiziții publice este de peste 1 milion de Lei fără tva. Perioada estimată de realizare a contractului este luna aprilie, urmând ca la finele anului 2018 sa se finalizeze implementarea contractului. Sursa de finanțare va fi bugetul local, însă cu siguranță vor fi avute în vedere și finanțări externe, inclusiv de la bugetul de stat.

Dezvoltarea industrială fără precedent a Sebeșului, poziționarea geografică favorabilă și racordarea la rețelele naționale de infrastructură care generează tranzitarea zilnică de un număr mediul de 40.000 de mijloace de transport sunt câteva argumente care susțin investiția în laboratorul mobil de monitorizare a calității aerului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 ianuarie 2018

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...