Actualitate, Politica, Stirea Zilei, Stiri

Primarul din Vinţu de Jos în arest la domiciliu

Procurorii parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au decis punerea în arest la domiciuliu a primarului din Vinţu de Jos.

Gheorghe Vlad este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată: edilul este acuzat că a folosit în mod nejustificat bunurile Primăriei (a folosit în interes personal combustibilii instituţiei).

Aceeaşi decizie îl vizează pe Valentin Nicolae Groza, economistul primăriei.

În acelaşi timp judecătorul a decis respingerea controlului judiciar faţă de cele două persoane.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 21.02.2015, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Vlad Gheorghe – primar în cadrul Primăriei Vințu de Jos, județul Alba, pentru săvârșirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată și Groza Valentin Nicolae – șef birou buget, finanțe, contabilitate, impozite și taxe locale, strategii, programe în cadrul aceleiași unități administrative, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu sub formă continuată și participație improprie la fals material în înscrisuri oficiale.
Față de inculpatul Groza Valentin Nicolae s-a dispus reținerea pe o durată de 24 de ore începând cu data de 21.02.2015 ora 1000.
În cursul zilei de 21 februarie 2015 a fost sesizată Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru ambii inculpați.
Judecătoria Alba Iulia a dispus respingerea propunerii de arestare preventivă și luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile față de ambii imculpați. Împotriva încheierii judecătorului de drepturi și libertăți, procurorii au formulat contestație, care va fi soluționată de Tribunalul Alba.
În fapt, s-a reținut că, în perioada 2013 – 11 august 2014, inculpații au angajat, înregistrat și efectuat cheltuieli și consumuri nejustificate de materiale de curățenie, precum și de produse ce nu se regăsesc în inventarul entității, iar în unele cazuri a achiziționat materiale – piese pentru autoturism (pentru o altă marcă de autoturism ce nu se află în dotarea primăriei).
De asemenea, inculpații au angajat, ordonanțat și efectuat plata de cheltuieli cu carburanți (benzină, motorină și uleiuri minerale) fără respectarea prevederilor legale. O parte din carburant a fost consumat de inculpați pentru deplasări în interes personal, precum și de alte persoane cu acceptul acestora.
Activitatea infracțională a mai constat în faptul că, inculpații au angajat, înregistrat și efectuat cheltuieli și plăți nelegale pentru prestarea unor servicii de cazare și masă la hoteluri din Băile Felix județul Bihor. Totodată, inculpatul Vlad Gheorghe a dispus unui martor, șofer în cadrul Primăriei Vințu de Jos, să efectueze lucrări cu buldoexcavatorul unei persoane fizice a cărei contravaloare nu a fost achitată.
Pe parcursul fazei de urmărire penală, inculpatul Vlad Gheorghe a continuat să săvârșească acte de abuz în serviciu pentru care s-a dispus extinderea urmăririi penale constând în aceea că în datele de 19.02.2015 și 20.02.2015 s-a deplasat împreună cu membrii familiei cu un autoturism aparținând Primăriei Vințu de Jos în Municipiul Alba Iulia.
Inculpatul Groza Valentin Nicolae le-a determinat pe două martore să antedateze înscrisuri și să modifice mențiuni în registrele de corespondență ale Primăriei Pianu în perioada efectuării controlului de audit.
Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba, Direcția Generală Anticorupție Alba – Serviciul Județean Anticorupție Alba.
Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de S.R.I. – Direcția Județeană de Informații Alba.
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio formă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...