Actualitate, Evenimente, Stiri

Primarul comunei Şibot, trimis în judecată pentru incompatibilitate. Se va alege doar cu 1 an de închisoare cu suspendare pentru recunoaşterea vinovăţiei

Primarul comunei Şibot, democrat-liberalul Ilie Tomuş, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, sub acuzaţia de incompatibilitate. Edilul este înregistrat din anul 2010 ca persoană fizică autorizată şi a întreprins activităţi de comerţ, calitate incompatibilă cu cea de primar.

Parchetul de pe langă Curtea de Apel Alba Iulia a înaintat către Judecătoria Alba Iulia dosarul primarului Ilie Tomuş, în data de 3 iulie 2014, însă instanţa nu a fost sesizată cu rechizitoriu. Edilul şi-a recunoscut vinovăţia, astfel că procurorul de caz a încheiat un acord cu inculpatul pentru o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, cu supraveghere pe o perioadă de doi ani.

În calitate de ales local, primarul comunei Şibot, Ilie Tomuş, a încălcat prevederile Articolului 87 litera G din Legea 161/2003, potrivit căruia funcţia de primar este incompatibilă cu cea de comerciant persoană fizică.

Asupra lui Ilie Tomuş au planat în ultimii ani mai multe suspiciuni legate de fapte de corupţie, printre care se numără recepţii ale unor lucrări din comună făcute în fals. Fostul viceprimar, liberalul Dacian Herlea, a denunţat atât în presă, cât şi în faţa procurorilor care l-au anchetat pe primar, diferite ilegalităţi comise de Ilie Tomuş de-a lungul timpului. Numele fostului viceprimar apare şi acum legat de acest dosar, însă în mod eronat, pe portalul Judecătoriei Alba Iulia.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...