Politica

Primarii și șefii CJ încasează și spor de 25% din salariu pentru atragerea de fonduri europene

euroeuro

Până în urmă cu patru ani, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene nu primeau bani în plus la salariu doar pentru că accesau fonduri europene. Lucrurile s-au schimbat în 2017 când Guvernul PSD a introdus, prin legea salarizării, un spor pentru toţi demnitarii din administraţia locală. Cei care au un singur proiect european primesc 15 la sută în plus la salariu, cei cu două proiecte, 20 la sută iar cei cu trei proiecte sau mai multe, 25 la sută.

Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene, care au în implementare proiecte europene, primesc un spor de 25 la sută din indemnizaţie. Unii au renunţat la aceşti bani spunând că prin natura postului asta trebuie să facă, să găsească surse de finanţare. Alţii încasează sporul şi se plâng că salariul este oricum prea mic în raport cu responsabilităţile. Avem şi o a treia categorie: cei care şi-au băgat banii din spor în buzunar dar acum spun că nu a luat niciun leu şi nici nu sunt de acord cu sporul. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.

The post Primarii și șefii CJ încasează și spor de 25% din salariu pentru atragerea de fonduri europene appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 martie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...