Actualitate, Social

Primarii de comune vor lucra cu MDRAP la legislaţia în domeniu

foto: ziuaveche.ro
foto: ziuaveche.ro

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a anunţat că invită Asociaţia Comunelor din România (ACoR) să-şi desemneze reprezentanţi care să participe la elaborarea actelor normative iniţiate la nivelul MDRAP.

Eu îmi doresc să vă angrenez în toate proiectele de acte normative din domeniul administraţiei publice locale la care se lucrează acum în minister. Am mai lansat această invitaţie şi în trecut. Joi vom adopta un acord prin care stabilim legislaţia la care vom lucra împreună.’, a declarat Liviu Dragnea la finalul întâlnirii cu reprezentanţii ACoR.

La întâlnire au fost abordate toate cerinţele făcute publice de primarii de comune, iar la final s-a stabilit că cea mai bună formulă este ca ACoR să prezinte ministerului propuneri concrete de amendamente la actuala legislaţie.

Vom lucra împreună cu Asociaţia Comunelor şi cu Ministerul Finanţelor Publice la două viitoare coduri extrem de importante pentru cei prezenţi astăzi: Codul finanţelor publice locale şi Codul administrativ. Aceste acte vor reuni, practic, toată legislaţia românească din cele două domenii, astfel încât aplicarea prevederilor respective să fie simplificată. Nu va mai fi nevoie ca o primărie de comună să consulte zeci de legi.‘, a precizat ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Cu privire la alte revendicări ale ACoR, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a subliniat că o parte dintre acestea sunt deja în atenţia Guvernului, urmând ca, în termen foarte scurt, să fie reglementate. Astfel de teme sunt cele privind o eventuală modificare a Legii 161/2003 (fără a interveni, însă, în legislaţia de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate), prezenţa primarilor în comisiile de inventariere, sau cerinţele cu privire la înlăturarea diferenţelor dintre comune, oraşe şi municipii în ceea ce priveşte salarizarea, criteriul urmând să fie numărul de locuitori deserviţi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...