Actualitate

Primăria Sebeș – un nou tun financiar! Ghiveciul de flori care emană oxigen prin toți porii…de plastic!

Primăria Sebeș are cel mai mare buget din istorie. Dar și cheltuielile aberante, tunurile din banii publici par să fie mai mari ca oricând. După aproape 16 MILIARDE DE LEI VECHI cheltuiți pentru igienizarea a 3 toalete, câțiva bulbi de flori și cositul ierbii, Primăria condusă de PNL-istul Dorin Nistor a mai aruncat încă 92.800 de lei (adică aproape 1 miliard de lei vechi, respectiv 18.839 de euro) pentru câteva ghivece cu flori.

Inteligența sau poate, din contră, prostia/incompetența edililor de la Sebeș capătă valori aberante la momentul la care mai și argumentează investiția:

-Nota de Fundamentare nr. 1251/05.04.2021, întocmită de către SPAP Sebeș (Serviciul de administrare a patrimoniului, aflat în subordinea primarului mun. Sebeș) prezintă beneficiile pe care le aduce, printre altele, un ghiveci de flori municipalității:

  • ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂȚII AERULUI!!!

Exact!! Se va îmbunătăți calitatea aerului în Sebeș!!! Culmea, de când au fost amplasate nu există nicio schimbare la acest capitol. Atunci ar trebui ca incompetenții care au băgat asta pe gâtul contribuabililor să își prezinte DEMISIA DE URGENȚĂ!!!

La Sebeș fie s-a răsturnat carul cu proști, fie colcăie a nesimțire și iresponsabilitate, fie edilii municipiului chiar nu știu elemente de bază cu privire la calitatea aerului și rolul procesului de fotosinteză în toată lumea aceasta!

Îi recomandăm primarului Dorin Nistor și echipei sale care a putut debita astfel de enormități să reia cursurile Școlii generale, clasa a VI-a (deși astfel de noțiuni elementare de regulă le cunosc și copiii de pe la grădiniță). IARBA NU DĂ OXIGEN!! Iar a lupa cu poluarea din Sebeș cu un buchet de flori (mă rog…16 ghivece cu flori) este ca și cum te-ai pune în fața trenului îmbrăcat în costum de Batman, a te arunca în cap de la etajul 10 cu o umbrelă în mână sau orice alt exemplu care vă vine la îndemână..

Dovada cu achiziția directă efectuată de către SPAP este prezentată mai jos. După cum se poate observa, SPAP Sebeș a cheltuit nu mai puțin de 92.800 lei (18.839 euro) pentru 16 ghivece de plastic și fibră. Câștigătoare este aceeași firmă cu care a mai lucrat Primăria Sebeș. De menționat că firma este din județul Mureș.

Pe scurt: un ghiveci i-a costat pe sebeșeni 5.800 de lei. Cel mai scump ghiveci găsit de noi la firmele de profil a fost de numai 1.300 de lei (Hornbach), dar e adevărat, era din lemn de accacia, cu finisaje…nu din plastic! Chiar și așa, era de vreo 4 ori mai ieftin… Mai nou plasticul e mai scump decât un lemn de calitate sau ceramică…

CE A SPUS PRIMĂRIA SEBEȘ?

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sebeș ne-a răspuns la telefon, dar a refuzat să comenteze această situație spunând: „aș vrea să vă rog să ne formulați această cerere în scris. Astăzi am o zi liberă!”. Asta deși Legea 544/2001 spune foarte clar că informațiile solicitate de mass media se vor oferi pe loc! Mai ales că întrebarea a fost și foarte simplă: Cum influențează pozitiv un ghiveci de flori calitatea aerului în Sebeș?

Dar, am respectat ziua de concediu a doamnei cu pricina…și am formulat și o cerere în scris. Vorba dânsei: doar nu vă pricepeți la toate! Și chiar are dreptate: nu ne pricepem la toate! Doar că noi o și recunoaștem…

PS: oare pământul și florile or fi fost BONUS??

The post Primăria Sebeș – un nou tun financiar! Ghiveciul de flori care emană oxigen prin toți porii…de plastic! appeared first on albapesurse.

Primăria Sebeș are cel mai mare buget din istorie. Dar și cheltuielile aberante, tunurile din banii publici par să fie mai mari…
The post Primăria Sebeș – un nou tun financiar! Ghiveciul de flori care emană oxigen prin toți porii…de plastic! appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 iunie 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...