Sanatate

Primăria Cugir: Date actualizate cu privire la situația infectărilor cu coronavirus și la vaccinare pe plan local

În localitatea Cugir, rata incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este de 1,59 la mia de locuitori. Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cugir, în momentul de faţă se înregistrează 40 de cazuri active, dintre care 14 au fost depistate în săptămâna 5-12 februarie, interval în care au fost realizate 111 teste. În prezent, un număr de 11 persoane sunt internate pe secţia Covid a Spitalului Orăşenesc Cugir cu forme medii ale virusului.

Etapa a II-a de vaccinare continuă la Centrul de Vaccinare din foaierul Centrului Cultural Cugir, într-un ritm dictat de programările permise pe platformă şi de dozele de vaccin furnizate localităţii. În medie, în ultima săptămână au fost vaccinaţi 70 de cetăţeni pe zi. De la debutul acestei etape şi până în momentul de faţă au fost vaccinaţi 1034 de localnici, 924 cu BioNTech Pfizer (Comirnaty) şi 110 cu Moderna. Dintre aceştia, 228 au primit inclusiv a doua doză de imunizare. Trebuie menţionat că pe perioada monitorizării în punctul de vaccinare, nici o persoană nu a prezentat reacţii adverse sau probleme ulterioare imunizării. Conform informaţiilor oferite de medicii de familie ca urmare a monitorizării pe perioada ulterioară vaccinării, au existat unele reacţii uşoare ( dureri locale, oboseală, temperatură, etc.).

Administraţia publică locală a continuat şi pe parcursul acestei săptămâni dezinfectarea scărilor de bloc în care locuiesc persoanele depistate pozitiv şi cele carantinate. În prezent, 54 de cugireni se află în carantină, 27 fiind contacţi direcţi ai persoanelor infectate cu Sars Cov 2, iar restul sunt veniţi din statele aflate sub cod galben sau roşu.

În contextul în care s-a reluat parţial activitatea în instituţiile de învăţământ, în zilele premergătoare au fost dezinfectate curţile şcolilor.

The post Primăria Cugir: Date actualizate cu privire la situația infectărilor cu coronavirus și la vaccinare pe plan local appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 februarie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...