Actualitate, Stiri

Primăria Ciugud îşi face sediu nou

Noul sediu administrativ al comunei Ciugud este un proiect care costă 1.610.000 lei. Noua primărie va fi construită prin modernizarea fostului magazin sătesc, achiziţionat de administraţia locală.

Edilul Gheorghe Damian explică de ce Primăria are nevoie de noua clădire: „Noul sediu se află în centrul localităţii, spre deosebire de vechea primărie. Acum în Primărie acem şi sediile unor asociaţii din care facem parte (Grupul de Acţiune Local Ţara Secaşelor, Asociaţia Comunelor din România – filiala Alba, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ciugud-Berghin şi alte asociaţii). Va fi un spaţiu mai mare, de 554 mp, parter şi mansardă, urmând ca în spatele Primăriei să construim în perioada următoare căminul cultural. În acest moment reşedinţa comunei Ciugud este singura din comună unde nu există un cămin cultural”.

Proiectul include şi realizarea unei reţele de claculatoare, server, mobilier, precum şi un generator electric – pentru a evita căderile de curent electric, de care au parte ciugudenii.

Magazinul sătesc a fost achiziţionat de Primărie de la Cooperativa de Consum în urmă cu 9 ani, pentru suma de 400 milioane lei.

Lucrările la noua primărie sunt executate de firma Compact Construct din Alba Iulia, care a avut o ofertă mai bună decât ceilalţi contra-ofertanţi: Simodor Grup, Instalatorul şi o altă firmă din Craiova.

„Sperăm ca noua construcţie să fie gata până în iunie 2015 când la Alba Iulia va avea loc un congres al autorităţilor locale din România şi Republica Moldova”, a mai spus Gheorghe Damian.

În vechiul spaţiu al primăriei Ciugud vor rămâne: G.A.L. Ţara Secaşelor, Asociaţia Comunelor din România – filiala Alba, A.D.I. Ciugud-Berghin şi alte ONG-uri…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...