Actualitate, Anunturi Publice, Locale, Stiri, Stiri Blaj

Primăria Blaj va oferi bilete gratuite de acces pentru blăjenii care doresc să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc pe Câmpia Libertății pe 2 iunie

Începând cu data de 22 aprilie, Primăria Municipiului Blaj va oferi bilete gratuite de acces pentru blăjenii care doresc să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc pe Câmpia Libertății din Blaj, care se va desfășura pe 2 iunie 2019. Acestea vor fi disponibile la Centrul de Informare Turistică din Parcul Avram Iancu. Perioada de eliberare a biletelor de acces va dura două săptămâni, până la data de 6 mai.

Pentru biletele ce vor fi distribuite prin intermediul Primăriei Blaj se pot înscrie doar cei care au domiciliul în municipiul Blaj trecut pe actul de identitate și doar blăjenii care nu s-au înscris până acum pe listele parohiilor greco-catolice din oraș.

În data de 2 iunie, accesul la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc pe Câmpia Libertății se va face pe baza biletelor nominale gratuite, distribuite în parohiile greco-catolice și la Centrul de Informare Turistică Blaj, care vor fi valabile doar cu documentul de identitate al fiecărei persoane.

„Este un eveniment istoric pentru municipiul nostru și m-aș bucura din suflet ca blăjenii să participe în număr cât mai mare la oficiile religioase celebrate, pe Câmpia Libertății, de Sanctitatea Sa Papa Francisc”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Conform programului anunțat de Sala de Presă a Sfântului Scaun, la Blaj, pe 2 iunie, Papa Francisc va celebra, în cursul dimineții, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. Papa va prezenta omilia celebrării euharistice și va recita antifonul marian pascal ”Regina Coeli” (”Bucură-te, Regina Cerului”). După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte va avea, în cursul după amiezii, o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 aprilie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...