Actualitate, Stiri

Primăria Blaj inaugurează două centre culturale comunitare de Paşti

camin manaradeLuni, 21 aprilie, la ora 18.00, în a doua zi de Paşti va avea loc inaugurarea noului cămin cultural din localitatea Mănărade, aparţinătoare municipiului Blaj.

Obiectivul face parte din strategia mult mai amplă a administraţiei publice locale privind refacerea infrastucturii culturale a municipiului de pe Târnave.

«  Am spus încă de la venirea în Primărie că locuitorii din Tiur, Mănărade sau Petrisat nu trebuie sa fie priviţi drept cetăţeni  de rangul doi. Tocmai de aceea mă bucur că putem să oferim acum  locuitorilor din Tiur, Mănărade şi Petrisat obiective moderne pentru cele mai importante evenimente de la nivelul comunităţilor locale. Aici vorbim de evenimente şcolare, culturale, ale Bisericii şi de ce nu, chiar ale familiei »,a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Investiţia centrului cultural de la Mănărade a fost demarată la începutul anului 2012 şi a costat aproximativ 1000000 lei, din care 900000 reprezintă construcţia propriu-zisă , iar restul, dotările.

camin petrisatCentrul cultural comunitar din Petrisat va fi inaugurat marţi, 22 aprilie, în a treia zi de Paşti, tot la ora 18.00. Investiţia de aici se ridică la suma de 800000 lei, 670000 de lei reprezentând costul construcţiei.

Cel de-al treilea centru cultural comunitar, construit în localitatea Tiur, a fost dat în folosinţă în urmă cu doi ani.

Cele 3 obiective amintite se alătură practic celorlalte investiţii realizate în ultimii ani în infrastructura culturală a municipiului Blaj precum : modernizarea Centrului Cultural Iacob Mureşianu, modernizarea Bibliotecii Municipale Şcoala Ardeleană si modernizarea Muzeului de Istorie Augustin Bunea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...