Actualitate, Stiri

Primăria Blaj a mai bifat o lucrare finalizată. Cartierul Veza are canalizare

primaria BlajLucrările de introducere a rețelei de canalizare în cartierul Veza au fost finalizate iar începand de la 1 aprilie aproximativ 246 de imobile din acea zonă se pot racorda la rețeaua extinsă de canalizare menajeră.

Extinderea rețelei de canalizare s-a realizat printr-un proiect european derulat de operatorul unic  Apă CTTA a cărui valoare totală pentru municipiul Blaj a fost de 15,5 milioane euro.

„Suntem bucuroși că am ajuns la sfârșitul acestei etape importante de modernizare a acestui cartier. Cu acest moment văd pus în practică un foarte important obiectiv al celui de-al doilea mandat al meu de primar”, declară edilul şef Gheorghe Valentin Rotar.

În cartierul Veza, lucrările de extindere a rețelei de canalizare au început  în septembrie 2012  și au fost finalizate luna trecuta. Imediat dupa încheierea lucrărilor constructorii au trecut la refacerea asfaltului pe porțiunile afectate. Deasemenea s-a verificat etanșeitatea îmbinărilor și s-a făcut testul CCTV(inspecția video). Ambii parametrii tehnici au confirmat constructorilor respectarea standardelor impuse de proiect.

Conform documentațiilor tehnice, în cartierul Veza a fost realizată o rețea de canalizare menajeră pe o lungime de 2.56 km și s-au efectuat 246 de racorduri la gospodării. Canalizarea va funcționa partial gravitațional, pentru restul fiind necesara  montarea unei stații de pompare.

Străzile care vor deveni active in sistemul de canalizare a municipiului Blaj in această primă etapă sunt următoarele :Alexandru Borza, Alexandru Golescu, I.Ionescu de la Brad, Livezii, Luncii, Salciilor, Privighetorii.

Începănd cu data de 1 aprilie fiecare familie cu domiciliul pe una dintre cele 7 străzi finalizate se va putea racorda la sistemul centralizat cu respectarea unor condiții tehnice și în baza unei solicitări scrise adresate Apa CTTA Blaj.

Practic la limita fiecărui imobil cetațenii au un cămin de racord pentru branșare individuală însă acest lucru se va face cu asistența tehnică oferită de specialiști ai Apă CTTA Blaj.

Racordarea la canalizare se poate face pe parcursului a trei luni, până la sfărșitul lui iunie 2014. Acela va fi momentul când practic întregul cartier va putea respecta integral normele în vigoare cu privire la igiena și sănătatea publică.

Reprezentanții furnizorului de apă avertizează că toți cetățenii care îndepărtează apele uzate în alte locuri decât în rețeaua de canalizare sau, în lipsa acesteia, în instalații proprii pentru colectarea, tratarea și evacuarea apelor uzate, sunt pasibili chiar de amenzi contravenționale.

Pe lângă introducerea efectiva a noilor rețele de canalizare în întreg municipiul, din bani europeni s-a construit de asemenea o nouă stație de epurare ce va fi dată în funcțiune în luna aprilie și vor mai fi montate 13 stații de pompare.

Veza este cel de-al doilea cartier care se poate racorda integral la canalizare dupa Ciufud in luna martie.

În plus strategia municipalității pe termen scurt a fost de refacere a disconfortului edilitar după lucrările ample de infrastructură astfel încât , dupa refacerea străzilor, orice semn al lucrărilor efectuate să dispară complet. În această idee, în cursul lunilor iulie și august , toate străzile din municipiu pe care au fost efectuate lucrări de canalizare anul trecut să fie beneficiarele unei investitii ample de tip blitz , modernizare și asfaltare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...