Actualitate, Stiri

Primăria Alba Iulia vrea să extindă cimitirul Maieri

În această săptămână, primăria Alba Iulia a anunțat demararea etapei de informare şi consultare a publicului privind documentaţia ce urmează să reglementeze urbanistic extinderea şi reglementarea unei zone de servicii pentru Cimitirul Municipal.

Zona propusă pentru reglementarea funcțională, pentru care se propune studiul, este situată în intravilan, Bulevardul Încoronării, pe un teren aflat parţial în proprietatea Municipiului Alba lulia, aparţinând domeniului public, parţial în proprietate privată.

Există o posibilitate de extindere a cimitirului municipal Alba lulia pe o suprafaţă totală de 5.800 mp, situată pe latura de vest a cimitirului unde există un teren liber de construcţii. Necesitatea extinderii cimitirului rezultă din faptul că suprafaţa existentă în prezent este insuficientă pentru înhumare, ceea ce ar determina închiderea Cimitirului Municipal. O posibilă extindere ar prelungi activitatea cimitirului pe o perioadă de 8-10 ani, cu costuri mai mici decât înfiinţarea unui alt cimitir municipal într-o nouă locaţie.

O altă posibilitate ar fi amenajarea unei zone de servicii pentru Cimitirul Municipal, propusă spre reglementare pe o suprafaţă de 3263 mp, situată între B-dul Încoronării şi strada Take lonescu. În acest cay, necesitatea reglementării unei zone de servicii rezultă urmare a disfuncţionalităţilor determinate de lipsa unor funcţiuni specifice necesare, de situaţia circulaţiilor auto şi pietonale, de existenţa unui număr insuficient de parcaje in zonă, identificate ca urmare a solicitării scrise a administratorului cimitirului. întocmită în baza unui tabel de semnături a unui număr mare de cetăţeni.

Oportunitatea realizării unui spaţiu multifuncţional compus din sală evenimente, spaţii auxiliare aferente, birouri administrative, comerţ specific, precum şi restudierea circulaţiilor pe zona respectivă şi suplimentarea numărului de parcaje se justifică după părerea reprezentanţilor primăriei. În acest sens, persoane interesate sunt aşteptate să îşi prezinte opiniile şi propunerile în perioada 20.09.2018 – 20.10.2018, pe site-ul Primăriei municipiului Alba lulia sau direct la sediul instituţiei la camera 8, situat pe Calea Moţilor, nr. 5A, Alba lulia. La sediul Primăriei municipiului Alba lulia. la camera 4, puteţi consulta documentaţia care a stat la baza prezentei informări.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 septembrie 2018

About Author

Adrian Contor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...