Actualitate, Social

Primăria Alba Iulia: precizări care vizează intersecţia străzii Mărăşeşti cu şoseaua ocolitoare

primariaÎn urmă mai multor sesizări primite de către administraţia locală, care vizează intersecţia străzii Mărăşeşti cu şoseaua ocolitoare, dorim să facem anumite precizări pentru a lămuri aspecte ce ţin de administrarea respectivului tronson de drum.

Prin HG nr 1196 din 6.09.2006 – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a preluat sectorul de drum local (centura ocolitoare) din domeniul public al municipiului Alba Iulia, aflat în administrarea Consiliul Local şi l-a încadrat în categoria de drum naţional pe o lungime de 7,831 km.

Prin protocolul încheiat s-au stabilit noi limite de administrare, respectivul tronson fiind gestionat de la data menţionată de către CNADNR.

Conform normativelor în vigoare responsabilitatea intervenţiilor într-o intersecţie revine administratorului de categorie superioară, în speţă CNADNR.

Pentru a creşte gradul de siguranţă în zona respectivă, Primăria Alba Iulia a montat din proprie iniţiativă, două elemente de iluminat cu panouri solare şi acumulatori.

În această perioadă ne vom adresa CNADNR printr-o adresă în care vom solicita amenajarea unei giraţii sau amplasarea unor elemente suplimentare de creştere a siguranţei traficului (benzi rezonatoare).

Vom solicita ca această situaţie să fie tratată cu celeritate şi în mod obiectiv, pentru a se reduce dificultăţile de tranzitare în zona respectivă.„, a declarat Mihai Coşer – purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...