Actualitate

PRIMĂRIA ALBA IULIA: În oraş se circulă fără mari probleme în aceste zile

Zăpezile şi gerul din ultimele zile nu au prins nepregătite autorităţile din Alba Iulia. Cel puţin aşa reiese dintr-un comunicat de presă remis astăzi de administraţia locală din Alba iulia.

„In ultima perioada s-a actionat pentru fluidizarea traficului si asigurarea conditiilor optime de circulatie, in mai multe puncte din oras, pe toate arterele colectoare. Din punct de vedere administrativ mentionam ca in acest moment nu sunt probleme deosebite in oras. Primaria face apel la spiritul civic al cetaenilor si al agentilor economici pentru curatarea trotuarelor. Mai jos, aveti o detaliere a activitatilor si costurilor din aceasta perioada. (Locuitorii pot apela dispeceratul Polaris 0372 030606).

In perioada 27.12.2014 – 30.12.2014 in urma instalarii conditiilor de iarna in municipiul Alba Iulia au fost executate urmatoarele lucrari:
a) in data de 27 – 28.12.2014
-imprastiere material antiderapant pe carosabil, alei si trotuare, suprafata totala pe care a fost executata aceasta operatiune fiind de 3160 mp, folosindu-se o cantitate de 360 tone de material antiderapant;
– pluguit zapada de pe carosabil pe o suprafata totala de 2319 mp;
-au fost dispuse in zona pantelor si a locurilor greu accesibile un numar de 45 cutii cu material antiderapant;
-permanent au fost solutionate sesizarile din partea cetatenilor, unde a existat acces;
b) in data de 29 – 30.12.2014
-a fost imprastiat material antiderapant pe toate strazile ce sunt prinse in contractul de concesiune incheiat intre Municipiul Alba Iulia si s.c. Polaris-M Holding s.r.l. Constanta( lucrare executata de 4 ori)
-au fost pluguite strazile , lucrare ce a fost executata de 3 ori;

Conform HCL nr.138/2007, art. 2, lit.a), punctul 13 , cetatenii, asociatiile de proprietari si agentii economici au obligatia sa participe la activitati edilitar gospodaresti , iar „necuratarea zapezii si a ghetii imediat dupa depunere, sau cel tarziu pana la ora 9.00, de pe trotuare, din fata imobilelor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea” constituie contraventie si se sanctioneaza conf. Legii.
Materialul antiderapant folosit pentru activitatea de deszapezire si combatere polei este clorura de magneziu si sare (clorura de magneziu 25% si sare 75%).
Pe aleile din parcuri se foloseste numai clorura de magneziu pentru a nu distruge cu sare vegetatia.
Atat SC Polaris M Holding SRL cat si Primaria municipiului Alba Iulia, prin serviciul A.A.D.P., asigura, prin personalul propriu, permanenta (zi si noapte).
Graficele cu personalul, care asigura permanenta, de la SC Polaris M Holding SRL si Primaria municipiului Alba Iulia, cu numere de telefon, au fost transmise Politiei rutiere si Politiei locale pentru rezolvarea operativa a tuturor situatiilor, care apar pe teren, in activitatea de deszapezire si combaterea poleiului de pe domeniul public al municipiului Alba Iulia.

Valori:
-Imprastiat mecanic material antiderapant- 45788lei

-Curatat mecanic zapada si gheata cu utilaj cu lama( pluguitul) 9739,80lei.

Total valoare: 55528,20 lei.
(acestea sunt valorile pentru strazile prevazute in anexa contractului, pentru cele 4 zile, fara sa cumprinda sesizarile de la cetateni sau alte situatii neprevazute)” se arată în comunicatul de presă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...