Actualitate, Locale, Stirea Zilei, Stiri

Primăria Alba Iulia anunță că problema ridicării gunoiului menajer se rezolvă începând de luni, 20 ianuarie

COMUNICAT DE PRESĂ

Până la găsirea unui nou amplasament pe care se va amenaja și autoriza o altă platformă de transfer a deșeurilor, operatorul de salubritate va folosi actuala locație. Termenul limită pentru amenajarea noii stații de transfer este de 60 de zile. Sunt avute în vedere 3 posibile amplasamente (2 spații pe str. Gheorghe Șincai – zona stației de transformare și 1 spațiu pe str. Rogozului – zona stației de epurare).

Garda de Mediu a menționat în documentele de control care au dus la suspendarea activității Polaris M Holding SRL că există reclamații cu privire la modul de operare al actualei stații de transfer. Pentru a clarifica această neconformitate în această dimineață a fost semnat un acord între Primăria municipiului Alba Iulia, Polaris M Holding SRL și Wagons Maintenance SRL pentru modul de gestionare al actualei platforme. Totodată toate condiționările impuse de Garda de Mediu au fost îndeplinite, iar tot ce se mai așteaptă este documentul emis de Gardă în urma căruia Agenția pentru Protecția Mediului Alba va putea emite decizia de reluare a autorizației de mediu pentru Polaris M Holding SRL.

 „Este vizibil că situația creată are un iz politic, având în vedere că în cei 5 ani de funcționare a stației de transfer doar în anii în care sunt alegeri se iau măsuri de suspendare a activității operatorului de salubritate. Funcționarea stației de transfer de la Alba Iulia asigură existența serviciului de salubritate pentru 25% din populația județului. Jocurile electorale ale unor persoane vremelnic aflate în fruntea unor instituții fac din 100.000 de oameni victime colaterale ale dorinței de afirmare politică. Cel mai important pentru mine este să lucrăm pentru oameni, să le oferim servicii de calitate, să găsim soluții pentru problemele lor, să asigurăm o administrate de calitate a comunității. Aceste șicane au un scop clar: creșterea vizibilității unor oameni politici în detrimentul interesului comunității. Mi-am arătat toată bunăvoința și deschiderea și, personal, m-am implicat să putem relua furnizarea serviciului de salubritate nu doar pentru albaiulieni, ci pentru toți locuitorii celor 10 orașe și comune. Iau în considerare chiar acțiuni legale împotriva celor ce dovedesc rea-credință pentru găsirea dezamorsarea situației colectării gunoiului.” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia

Gestionarea serviciilor de salubritate – colectare și depozitare a deșeurilor – a devenit o problemă la nivelul județului Alba din cauza anulării succesive a intrării în funcțiune a gropii conforme de la Galda. O viitoare reluare a procedurilor de desemnare a unui operator nu poate garanta finalizarea cu succes a procedurilor de achiziție și intrarea în normalitate pe acest subiect. Incertitudinea colectării și depozitării deșeurilor va continua și nimeni nu poate garanta că peste un an sau un an și jumătate nu vom fi în același punct.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 ianuarie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...