Social

Primăria Alba Iulia a semnat contractul pentru punerea în valoarea a vestigiilor din Cetatea Alba Carolina

ta00-d-plan_de_situatie-page-001Aşa după cum s-a anunţat şi cu alte prilejuri, din economiile rezultate în cadrul Programului Operaţional Regional, municipaliatatea a obţinut acceptul AMPOR pentru includerea în cadrului proiectului de reabilitare a zonei interioare a unei noi activităţi, punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite pe perioada execuţiei lucrărilor.

Conform obligaţilor ce-i revin, autoritatea contractantă a semnat astăzi contractul de lucrări, cu Asociaţia Corint SRL, SC Lacrajan Franchini SRL, General Game SRL, Grup Corint.

Valoarea estimată de către beneficiar înaintea licitaţie a fost de 23 000 000 lei, iar valoarea contractului după licitaţie este de 16 507 213 lei.

Locaţiile vizate sunt definite de specialişti astfel:

sit roman Principia situat în actuala Piaţă a Cetăţii

zid medieval zona clădirii Ierihon

drum roman “Via Principalis” zona străzii Mihai Viteazul

Una dintre priorităţi o reprezintă continuarea cercetării arheologice, iar concluziile urmează să fie coroborate şi relaţionate cu conceptul general de reabilitare a Zonei Interioare.

Lucrările vor demara în perioada imediat următoare, având în vedere că termenul de execuție este de 8 luni calendaristice.

Finalizarea proiectului de punere în valoarea a zonei interioare a Cetății este condiționată de conturarea unei zone definite de punere în valoare a vestigiilor.

Cercetarea arheologică este prima operațiune ce va fi demarată.

Conservarea, reîntregirea şi restaurarea elementelor drumului roman, cât şi realizarea unui sistem de protecţie a vestigiilor sunt principalele acţiuni prevăzute în derularea acestui proiect.

Acestea sunt completate de elemente de punere în valoare a zonei, iluminat artistic, mobilier urban, panouri informative şi instalaţii edilitare.

Aşa cum am promis, acest patrimoniu istoric va fi pus în valoare.

Acest proiect va completa realizările de până acum din Zona Interioară a Cetăţii şi va însemna un punct de atracţie suplimentar pentru oricine vizitează Cetatea.

Ne dorim ca toate aceste lucrări să fie realizate în acest an, fiind un obiectiv care condiţionează finalizarea lucrărilor din Piaţa Cetăţii”,a declarat Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 iunie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...