Actualitate, Comunicate

Primăria Alba Iulia: 165 de corpuri de iluminat vechi au fost înlocuite în oraş, în ultimele două luni

În lunile iunie și iulie, Primăria municipiului Alba Iulia a continuat lucrările de reabilitare ce vizează rețelele de iluminat public. Astfel, au fost înlocuite un număr de 165 de corpuri de iluminat, pe mai multe artere principale din oraș.

Potrivit reprezentanților Primăriei, în perioada amintită s-au înlocuit un număr de 165 de corpuri de iluminat pe mai multe artere principale din oraș. În zona descrisă de Bulevardul Revoluției – strada Cloșca – Calea Moților au fost înlocuite 42 de corpuri, iar pe distanța dintre reperele Prefectura – Gara CFR, alte 35. De asemenea, pe Bulevardul Republicii, între Calea Moților și strada Tudor Vladimirescu  (de la stadion până la semafoarele din Ampoi 3), au fost schimbate 88 de corpuri de iluminat.

Vechile corpuri prezentau o stare avansată de uzură, durata de exploatare expirată (17 ani), multe dintre acestea având oglinzile mătuite, cu dispersoare care nu mai reflectau coespunzător lumina. În plus, acestea aveau o putere de 250W, iar prin înlocuirea lor cu corpuri de 150 W se va reduce consumul de energie electrică cu 6.930 MWh/an. Clasa de iluminare a respectivelor artere nu va fi afectată de reducerea puterii instalate la 150W, datorită echipamentelor moderne utilizate.

”Avem asigurate mai multe intervenții în acest an pentru lucrări de modernizare sau extindere a iluminatului public. Putem spune că din acest punct de vedere suntem cu temele făcute și am întărit axurile principale de iluminare, le-am adaptat practic la prezent, crescând gradul de confort și siguranță al albaiulienilor. Exemplu, intrarea în cartierul Oarda de pe Biruinței, porțiune care a fost mai mereu în beznă, e rezolvată acum cu tot cu acea intersecție problematică de lângă Petrom. Desigur, avem în plan și extinderi, telegestiunea iluminatului din Cetate și alte lucrări ce depind de existența efectivă a bugetului”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Autoritățile locale reamintesc că în acest an s-au realizat mai multe reabilitări ale rețelelor de iluminat, inclusiv pe strada Tudor Vladimirescu, unde s-au schimbat stâlpii și corpurile de iluminat, iar cablurile au fost introduse subteran, în canalizație tehnică.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...