Cultura, Evenimente, Stiri

Prima expoziţie a fotografului Mihai Panaitescu la Alba Iulia

Provocator, liber, plin de imaginaţie, aşa ar putea fi descris succint demersul artistului fotograf Mihai Panaitescu din Deva care expune la Galeria Municipală de Artă din Alba Iulia.

Înainte de Alba Iulia expoziţia „Types of Synesthesia” a fost prezentată la galeria „Forma” din Deva, în cursul lunii septembrie.

Mihai Panaitescu este regizor de teatru şi are 48 de ani. De un an de zile este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (filiala din Alba Iulia fiind condusă de artistul plastic Alexandru Nicolae Ispas).

Expoziţia „Types of Synesthesia” propune publicului mai multe nuduri în ipostaze diverse. Toate imaginile au fost realizate cu un Nikon D 800 şi transpuse pe suporturi de mari dimensiuni.

Prezent la vernisaj, artistul plastic albaiulian Dan Crecan a declarat nemulţumit: „La aceeaşi oră în Galeria de Artă a fost organizat un alt eveniment, deşi Galeria aparţine filialei UAP filiala Alba. În baza unui protocol cu Primăria Alba Iulia, Galeria avea spaţiul în folosinţă până la 1 octombrie 2014. Mă deranjează că cei care au participat la un eveniment care nu are legătură cu UAP filiala Alba au cerut întoarcerea cu faţa spre perete a lucrărilor semnate de artistul din Deva”. Din cauza unei lansări de carte, Galeria Municipală de Artă din Alba Iulia nu a fost disponibilă expoziţiei fotografice decât după o întârziere de 2 ore…

În luna august Mihai Panaitescu a luat parte la Alba Iulia Sub Lumini de Oscar (ASLO), eveniment care a costat 125.000 lei. Cu câteva din lucrările prezentate în expoziţia „Types of Synesthesia” Mihai Panaitescu a câştigat Premiul I la Vama Sub Lumini de Oscar 2014. Cu toate acestea nimeni dintre cei care s-au ocupat de ASLO nu a venit să-l vadă la Alba Iulia. Dezinteres? Nepăsare?

Chiar dacă vernisajul nu s-a bucurat de mare atenţie, expoziţia merită, trebuie văzută! Vernisajul a avut loc sâmbătă, 20 septembrie 2014, expoziţia putând fi văzută până în 1 octombrie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...