Actualitate, Educatie, Stiri

Prezenţa la prima proba a simulărilor pentru Evaluarea Naţională a fost de 96,15%, în Alba

examenPrima probă din cadrul simulărilor pentru Evaluarea Naţională s-a desfăşurat în judeţul Alba fără incidente. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, prezenţa la proba de Limba şi Literatura Română a fost de 96,15% şi nu a fost eliminat niciun elev.

La simulările pentru Evaluarea Naţională s-au înscris, în judeţul Alba, 3298 de elevi, din care 3171 s-au prezentat astăzi la prima probă. Miercuri va avea loc proba la matematică, iar joi proba la limba maternă.Rezultatele vor fi afişate în data de 7 martie. Notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, astfel că aceste simulări au rolul de a-i familiariza pe elevi cu subiectele şi cu atmosfera de examen. Totodată, tinerii vor avea timp să se perfecţioneze până la examenele din vară, astfel încât să îşi îmbunătăţească rezultatele.

Simulările sunt susţinute după aceleaşi reguli ca examenul din vară, asta însemnând camere de supraveghere, coli speciale de examen şi profesori supraveghetori de la discipline diferite.

Potrivit Ministerului Educaţiei, anul acesta media de admitere se va calcula ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională (75%)  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (25%).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...