Actualitate, Politica, Stiri

Preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, a votat cu gândul la o Dreaptă Unită realizată în jurul PDL-PNL

Primarul oraşului Alba Iulia Mircea Hava a votat astăzi aşa cum o face de ani de zile, la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Mircea Hava, preşedinte al PDL Alba, a venit la vot alături de soţia sa.

După vot Mircea Hava a declarat: „Am votat pentru oameni competenţi la Parlamentul European, nu cu oameni care fac turism, care merg să câştige mii de euro şi să spună că sunt români. Am votat pentru eficienţă, pentru competenţă în Europa, pentru Europa”.

Chestionat de ziarişti, Hava a spus că nu se teme de o fraudare a alegerilor – cel puţin în Alba: „În Alba nu se fraudează. Nu se poate face nimic doar dacă cumva se schimbă sacii pe drum, însă acestea sunt de domeniul imposibilului… În alte părţi, unde ştim cine organizează alegerile, cei care sunt la butoane, acolo da. Nu că mă tem, sunt sigur că se va băga mâna, aşa cum s-a băgat tot timpul în sacul cu voturi pentru că aşa sunt obişnuiţi… dincolo de arcul carpatic”.

Hava vrea o fuziune între PNL şi PDL

„De ce dreapta e puternică aici, în Ardeal? Pentru că aici oamenii muncesc mai mult… În momentul în care nu ne unim putem să ne luam gândul de la democraţie si de la alegeri libere. Unindu-ne Dreapta poate ajunge la 40% în pregătirea alegerilor prezidenţiale.

Unirea Dreptei se va face în jurul uniunii PNL-PDL

Întrebat cum se va face unificarea Dreptei, Mircea Hava a spus că prin fuziune: „Cei care ne încurcau au plecat… Cele două forţe majore de dreapta sunt PDL şi PNL – niciodată nu ne-au despărţit ideologia, doctrina. Alianţele nu au funcţionat niciodată în România. În cazul alianţelor, se vor găsi unii care să conteste pe la colţuri. Obligatoriu fuziune!
A fost o doamnă care dădea adeverinţe de partid de dreapta: creştin-democraţia înseamnă să nu trădezi. Ori, ei au trădat de mai multe ori, dar cei care ne-au încurcat au plecat!”

În ceea ce priveşte scorul PDL Alba, Mircea Hava a precizat: „Vom scoate un rezultat peste media naţională”, spunând că nu-şi va da demisia dacă PDL Alba nu câştigă alegerile europarlamentare în judeţ, unul din puţinele fiefuri PDL din ţară.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...