Actualitate, Stirea Zilei

Preşedintele Klaus Iohannis susţine iniţiativa de cinstire a memoriei lui Avram Iancu

Reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale au decalarat că preşedintele Klaus Iohannis nu este împotriva proiectului prin care i se conferă lui Avram Iancu titlu de erou naţional.

Iohannis susţine că a trimis legea spre reexaminare Parlamentului pentru a fi efectuate modificările necesare pentru îndeplinirea criteriilor de promulgare ale legii. Potrivit preşedinţiei, pentru că legea să poată fi însă promulgata este nevoie ca textul ei să respecte anumite cerinţe şi criterii de natură procedurală şi de tehnică legislativă, lucru ce nu se întâmplă în acest moment.

Potrivit unui comunicat difuzat de Administraţia Prezidenţială, în motivarea cererii sale, şeful statului atrage atenţia că potrivit legislaţiei doar preşedintele României poate conferi titluri de onoare.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, susţine iniţiativa de cinstire a memoriei lui Avram Iancu prin conferirea titlului de erou naţional şi consideră ideea ca fiind foarte bună. Pentru că legea să poată fi însă promulgata este nevoie ca textul ei să respecte anumite cerinţe şi criterii de natură procedurală şi de tehnică legislativă.

Domnul Preşedinte Klaus Iohannis are convingerea că, în urma trimiterii legii spre reexaminare Parlamentului, vor fi efectuate modificările necesare pentru îndeplinirea criteriilor de promulgare” se precizează într-un comunicat al Preşedinţiei.

Proiectul de lege pentru conferirea titlului onorific de „Martir şI Erou al Naţiunii Romane” lui Avram Iancu, pentru viaţa închinată şi jertfita spre propăşirea neamului românesc a fost iniţiat de senatorii PNL Crin Antonescu şi Teodor Atanasiu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...