Evenimente

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii cere majorarea salariilor judecătorilor de la curțile de apel, tribunale și judecătorii

banibani

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii Bogdan Mateescu, cere Ministerului Justiției majorarea salariilor cu 25% pentru toți judecătorii de la curțile de apel, tribunale și judecătorii, ale căror indemnizații sunt mai mici față de cele ale magistraților de la instanța supremă, CSM sau Inspecția Judiciară.

Președintele CSM îi cere ministrului să analizeze „oportunitatea emiterii unor ordine de salarizare potrivit cărora indemnizațiile personalului din instantele judecatorești să fie calculate în raport de valoarea de referință sectorială în sumă de 605,22 lei, în vederea asigurării unui nivel de salarizare unitar” pentru toți judecătorii.

În prezent, salariile judecătorilor din curți de apel, tribunale și judecătorii sunt calculate la o valoare de referință sectorială de 484,18 lei.

Potrivit datelor oficiale valabile la 1 martie în judecătoriile, tribunalele și curțile de apel din România lucrează aproximativ 4.400 de judecători, Cifrele nu includ și magistrații de la ICCJ.

The post Președintele Consiliului Superior al Magistraturii cere majorarea salariilor judecătorilor de la curțile de apel, tribunale și judecătorii appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...