Evenimente

Premiile Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România

În perioada 9-18 noiembrie 2021 se derulează la Alba Iulia proiectul anual 10.8 Premile Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. Acesta are ca scop recunoașterea și promovarea valorii operelor, scriitorilor și activității acestora. Cu acest prilej vor fi acordate premii și distincții, ținând cont de următoarele criterii: activitatea îndelungată a scriitorului, performanțele obținute de-a lungul anilor; promovarea revistei Discobolul la nivel național și international, promovarea valorilor culturale locale și naționale și materialele publicate în revista Discobolul. Juriul care a analizat criteriile și activitatea literară a scriitorilor și care a stabilit premiile pentru anul 2021, este format din: Cornel Nistea, președintele filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și președinte al juriului, scriitorul Mircea Stâncel, membru al juriului și Petronela Pașca membră a juriului.

În urma jurizării au fost acordate următoarele premii:

Premiul pentru întreaga creație – Virgil Todeasă;Premiul pentru proză – Ladislau Daradici și Ioan Dan Bălan;Premiul pentru poezie – Sonia Elvireanu și Elisabeta Bogățan;Premiul pentru critică literară – Monica Grosu;Premiul pentru eseu – Ion Hirghiduș;Premiul pentru literatura pentru copii – Rodica Gabriela Chira.

Proiectul este organizat de către Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, și nu în ultimul rând, revista de cultură „Discobolul” din Alba Iulia.

The post Premiile Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 noiembrie 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...