Educatie, Stiri

Premii pentru elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” la Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică ,,Marin Dacian Bica”

Elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost premiaţi la Concursul Naţional de Fizică, Astronomie şi Astrofizică ,,Marin Dacian Bica” Suceava.

Desfăşurată în perioada vacanţei intersemestriale (04-08.02.2019), la Voroneţ, judeţul Suceava, Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică ,,Marin Dacian Bica” a întrunit peste 100 de elevi pasionaţi de fizică, astrofizică şi astronomie atât de nivel gimnazial, cât şi liceal. Activităţile au fost complexe, constând în cursuri şi work-shopuri, la care au participat elevi olimpici la fazele naţionale şi internaţionale, dar şi în activităţi de relaxare şi cunoaştere a frumuseţilor şi valorilor specifice Moldovei. Socializarea şi prieteniile legate în astfel de tabere îi determină pe participanţi să se gândească la viitoare ediţie. În urma cursurilor din programul taberei s-a desfăşurat un concurs naţional pe teme specifice celor trei discipline, concurs ce a presupus activităţi desfăşurate pe două secţiuni: una teoretică şi una de susţinere a unor lucrări ştiinţifice. 
Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” a fost reprezentat de elevii fruntaş Anca-Delia Dobrovăţ care a obţinut premiul I şi Alexandru-Mihai Pantoş, premiul II. Cei doi elevi, coordonaţi de către doamna profesoară Laura Ciobanu, au dovedit atât pasiune pentru disciplinele înscrise în programul taberei, cât şi interes pentru îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, de prezentare, de susţinerea a unei lucrări.

Pentru elevii în uniformă a fost prima participare la o astfel de tabără. Au fost plăcuţi impresionaţi şi, cu siguranţă, se vor înscrie şi la ediţiile următoare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 februarie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...