Politica

Premierul Florin Cîțu, declarații tăioase la adresa PSD

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că nu este dispus să susţină în bugetul pe anul 2021 „nenorocirile adoptate de PSD între 2017 şi 2019”, iar prin acest buget va fi reparat „dezmăţul făcut de PSD”.

„De la tovarăşul Ciolacu mă aşteptam să mă sune, îmi luam eu o zi – două din viaţă, pierdeam timpul ăsta şi îi explicam eu cum e cu bugetul. Ştiu, e mai greu, dar îi explicam eu cum e cu bugetul, nu trebuia să facă aceste scrisori la Comisia Europeană. Deci, tovarăşul Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon”, a adăugat Florin Cîțu.

„Bugetul României a fost a treia temă pe care am discutat-o, ştiţi că noi am preluat o situaţie financiar-bugetară dezastruoasă în 2019 cu facturi neplătite, cu cheltuieli care se întindeau pe mai mulţi ani, care creşteau în fiecare an. Acest lucru a făcut ca România să intre în procedură de deficit excesiv înaintea pandemiei. Suntem singura ţară din Uniunea Europeană. Dacă astăzi am judeca UE după aceleaşi reguli, toate ţările ar intra în procedură de deficit excesiv, în România aceste reguli au fost suspendate în 2020. Nu ştiu dacă vor fi suspendate şi în 2021.

Din păcate, România este, datorită acelor politici dezastruoase dinperioada 2017 – 2019, în această procedură şi trebuie să arătăm Comisiei Europene, agenţiilor de rating şi investitorilor că suntem un Guvern responsabil aşa cum am promis  în campania electorală. Am prezentat cifrele economice şi veţi vedea că ele sunt mult mai bune decţt a estimat oricine la începutul anului şi că am făcut un lucru foarte bun cu economia anul trecut. Deja avem cifre pe  creşterea venitului net, cu 8,5%, avem cifre pe investiţii, pe industrie, dar vom avea cifre şi pe creşterea economică în curând şi estimările mele arată că vor fi mai bune decât a estimat oricine pe acest an”, a afirmat Florin Cîţu în conferinţa de presă susţinută după vizita la Bruxelles.

The post Premierul Florin Cîțu, declarații tăioase la adresa PSD appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 februarie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...